Dacian Cioloș a fost numit de Iohannis în funcția de premier. Cum vrea să schimbe șeful statului clasa politică


Președintele Klaus Iohanis l-a desemnat, marți, pe Dacian Cioloș în funcția de premier, după cea de-a doua rundă de consultări cu partidele politice.

Acesta a precizat că în urma consultărilor cu partidele, dar și cu societatea civilă, cea mai bună variantă pentru cetățeni este formarea unui Guvern de tehnocrați, condus de un premier independent.

În urma primei runde de consultari si in urma consultării cu societatea civilă mi-am format o opinie și vreau sa o prezint si dumneavoastra pe scurt. In aceasta etapa, pentru a rezolva problema guvernarii si pentru a avea garantia imbunatatirii clasei politice avem nevoie de un premier independent si curat. Este nevoie sa fie promovati ministrii care sunt performanti, care au dovedit acest lucru și asupra cărora nu planează niciun dubiu. Este nevoie de partide politice fără corupti...Partidele trebuie să facă curătenie și sa nu promoveze in spatiul public persoane corupte. Avem nevoie de alegeri locale corecte în 2016. Avem nevoie ca atunci când procurorii cer încuviințări în Parlament, să le primească. Este nevoie de deschiderea competiției politice. Nu putem sa așteptăm o revigorare a clasei politice doar din cadrul partidelor. Este nevoie și de oameni noi. Fără oameni noi, este greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Dacian Cioloș a fost și student al Facultății de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), din Cluj-Napoca, în perioada 1989-1994 și a mai ocupat funcțiile de consilier al ministrului în Ministerul Agriculturii; subsecretar de stat; ministru al Agriculturii.

 

Noul prim-ministru are la dispoziție 10 zile să își formeze un Guvern format din miniștri tehnocrați.

Comentarii Facebook