Prima declarație a lui Cioloș din funcția de premier: Trecem printr-o perioadă cheie



Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș în funcșia de premier, iar acesta are la dispoziție 10 zile pentru a-și forma un Guvern de tehnocrați.

După ce a fost făcut anunțul numirii sale, Dacian Cioloș a preluat cuvântul de la președintele României, transmițând primul mesaj din funcția de șef al Guvernului.

"Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi doresc să îi asigur pe toţi cei care ne privesc că voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a mă ridica la încrederea care mi-a fost acordată. Trecem printr-o perioadă cheie pentru societate, in care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezenţă publică a Guvernului în asa fel încat să asigure puntea de legatura intre diferitele instituţii, între politic si societate. Sunt conştient că acest lucru se aşteaptă de la viitorul Guvern, să fie în masură să aiba urechea aplecată la cei care au idei şi să aibă acest Guvern întelepciunea şi maturitatea să poata lucra cu Parlamentul. Cred că acest mod de lucru ne va dovedi maturitate si ne va permite sa schimba ce e de schimbat", a spus premierul desemnat.

Acesta recunoaște că perioada până la alegerile din 2016 este una scurtă, însă își dorește să lucreze cu Parlamentul, după ce noul Guvern va fi validat.

"Sunt conştient ca un an de zile e o perioada lungă, dar în acelaşi timp scurtă. Nu o să ne putem limita doar la anumite decizii strict administrative, dar e o perioadă prea scurta pentru a declanşa si finaliza reformele aşteptate. În masura in care Parlamentul va decide să dea mandat acestui guvern, voi lucra îndeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice, pentru a progresa împreuna pe proiectele propuse", a mai spus Cioloș.

Premierul a precizat că vrea să deschidă Guvernul spre societate și că zilele următoare se va concentra pe dormarea unei echipe de guvernare.

"Acest Guvern trebuie să aibă maturitatea să lucreze cu Parlamentul. Am intenţia să deschid Guvernul spre societate, să ascultăm şi să pregătim decizii împreună. Voi lucra îndeaproape cu Parlamentul pentru a progresa împreună. În următoarele zile în perioada care urmează, îmi voi concentra atenţia către formarea unei echipe, pentru mine lucrul în echipă este esenţial, şi înainte de a vorbi despre programe de guvernare, vreau să îmi concentrez atenţia către echipa din care voi face parte", a conchis Dacian Cioloș.

Comentarii Facebook