Traian Băsescu îi cere demisia lui Victor Ponta: Este un element de discreditare pentru România



Președintele în funcție al României, Traian Băsescu, a susținut o conferință de presă , joi seara, la Palatul Cotroceni, în care a discutat despre actuala situație a Guvernului.

Băsescu a precizat că premierul Victor Ponta a intrat ”într-o frenezie a formării unui nou Guvern pentru a schimba impresia”.

Observ în ultimele zile că domnul prim-ministru a intrat într-o frenezie a formării unui nou Guvern pentru a schimba impresia. Poate este legitim, mai ales că UDMR a anunţat că se vor retrage de la guvernare, de motive nu mai de dânşii ştiute. Nu este legat de sensibilitatea pe care au dobândit-o la votul electoratului. Au fost insesibili prea mulţi ani”, a spus Traian Băsescu, citat de Adevărul.

El a mai precizat că Victor Ponta este discreditat ca și politician în cadrul Uniunii Europene, acesta fiind de părere că prezența sa în fruntea unui nou Guvern foar va discredita imaginea României.

Politicianul Ponta este complet discreditat în interiorul UE şi prezenţa sa în fruntea Guvernului nu este decât un element de discreditare şi pentru România. Elementele pe care susţin aceste afirmaţii sunt faptele domniei sale. Nu s-a uitat că a fost artizanul loviturii de stat din 2012. Ponta a reconfirmat înclinaţia sa spre lipsă de democraţie, când, deşi prin lege, responsabilitatea organizării alegerilor, aparţine Guvernului, nu s-au asigurat condiţii pentru ca românii să-şi poată exercita votul. Nimeni din UE nu a înţeles că a fost o întâmplare”, a mai spus Băsescu.

Șeful statului i-a cerut lui Ponta să își asume formarea unui nou Guvern, din care el să lipsească.

El vrea să fie prim-ministru într-un Guvern recârpit. Faptul că în intervalul 1997 - 2001 a fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii este un alt element de discreditare profundă. Chiar dacă sunt la sfârşit de mandat, pentru binele României, îl rog pe Victor Ponta să-şi asume formarea unui nou Guvern, dar din care domnia sa să lipsească”, a declarat președintele.

Comentarii Facebook