Cum va arăta strada Cardinal Iuliu Hossu după modernizare! - FOTO


Strada Cardinal Iuliu Hossu se modernizează, iar trotuarul va fi lărgit și vor fi plantați copaci.

La începutul acestei săptămâni au demarat lucrările de modernizare a străzilor Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc. Astfel, începând de azi, 04.03.2021, pe aceste străzi se impun următoarele restricții de circulație:

- circulația autovehiculelor se va desfășura restricționat, pe câte o bandă pe sens;

- pe timpul lucrărilor, se interzice parcarea pe aceste străzi, etapizat;

- din cauza lucrărilor la trotuare au fost realizate culoare pietonale pe partea carosabilă. Acestea au fost marcate și protejate prin balize;

- stațiile de transport în comun de pe strada George Coșbuc au fost relocate pe Aleea Stadion;

- pe str. George Coșbuc, tronsonul cuprins între Aleea Stadion și Splaiul Independenței, s-a instituit sens unic de circulație dinspre Splaiul Independenței spre Aleea Stadion, circulația în zonă desfășurându-se pe Aleea Stadion - str. Uzinei Electrice - Splaiul Independenței.

Toate restricțiile de circulație sunt semnalizate prin indicatoare rutiere, marcaje temporare și alte mijloace de semnalizare rutieră.

Rugăm participanții la trafic să circule cu prudență prin zonă și dacă este posibil să o evite, folosind rute alternative.

Pentru strada Cardinal Iuliu Hossu care are o suprafață  aproximativă de 15.700 m, proiectul prevede reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt)  și refacerea trotuarelor cu plăci de piatră naturală, similar cu străzile adiacente. Totuarele se vor dota cu mobilier urban asemănător celorlalte străzi din zona centrală.

Se vor amenaja:

-85 de locuri de parcare;

-4 stații de încărcare mașini electrice;

-14 rastele pentru parcare biciclete; 

-35 bănci cu spătar și fără spătar;

-38 pubele;

-80 de arbori noi;

-58 de stâlpi de iluminat.

Valoarea investiției este de  9.532.817,22 lei fără TVA.

Comentarii Facebook