Miercuri 24 Aprilie

Emil Boc extrem de nervos după ce Buda și Papahagi și-au pierdut mandatele! ASCULTĂ ÎNREGISTRAREA

 

Daniel Buda și Adrian Papahagi și-au pierdut colegiile pe care după alegeri păreau ca sigur câștigători, în favoarea candidaților USL, Steluța Cătăniciu, și Adrian Oros. Emil Boc a avut o ședință furtunoasă la sediul PDL Cluj, marți, după ora 12.00. 

 

Realitatea TV a prezentat o înregistrare audio din această ședință, unde Emil Boc înjura de nervi și declara că nu înțelege cum s-au pierdut cele două mandate. 

 

Emil Boc: Ştiam, mă. Chiar dacă se dădea un mandat în plus... Dacă se dădea un mandat în plus. Este greşeală.

 

Voce bărbat: Are ăsta mai mare?

 

Emil Boc: Nu contează, pentru noi e numărul de mandate, mă! E simplu!

 

Voce bărbat: Dacă îşi termină mandatele...

 

Emil Boc: Au avut trei, au mai băgat încă două. Cinci. Cum p*** mea mai bagi încă...? Numai dacă suplimenta două-trei mandate putea să le dea, mă. Nu putea să dea altele decât numărul de mandate. (...) Dacă suplimenta numărul de mandate, ziceam: 'Bă!' Dar nu a suplimentat numărul de mandate de la 11 şi o lua primii 30 pe competenţe. Primii trei erau.

 

Voce bărbat: Se împarte patru-două şi după aia se mişcă ăialalţi...

 

Emil Boc: Da, patru-două, după care lor le revine cu zero-nouă care vine de la al cincilea mandat şi noi, că suntem sub ăsta, sus în p*** mea... şi statistic este zero-nouă, care p*** este mai bun.

 

Ascultă AICI înregistrarea.

 

Buda și Papahagi și-au pierdut mandatele în urma redistribuirii naționale a voturilor. USL a obținut în Cluj la Camera Deputaților 46,20% din voturi, astfel că le reveneau 4,6 mandate de deputați. Colegiile 5, 6 și 9 au fost câștigate cu peste 50% din voturi astfel că mandatele au fost atribuite automat. Al patrulea colegiu plin a fost Colegiul 3, câștigat de Aurelia Cristea cu 48,42% (13.140 de voturi), cel mai mare procent dintre USL -isti, în afara celor care au luat peste 50% din voturi.

 

Restul de 0,6% din voturi ar fi urmat să intre la redistribuirea națională, unde s-a produs surpriza. În loc ca Uniunea să mai ia cel mult un mandat de deputat, a luat 2. Așa s-a făcut că cele 4,6 mandate s-au transformat în 6 mandate, iar PDL Cluj a fost marele învins al mașinațiunilor făcute de liderii partidelor din București, cei care au făcut redistribuirea voturilor.

 

Voturile obținute de PDL Cluj au ajutat alti candidați ai partidului, fiind direcționate în alte județe.

 

Buda: Vasile Blaga a ieșit senator cu voturile de la Cluj

Comentarii Facebook