Cum au fost sancționați profesorii în scandalul privind bentița purtată de Sabina Elena

 

În urma scandalului declanșat de amenințarea cu moartea a elevei Sabina Elena, care a purtat în 15 martie la o școală din Covasna o bentiță tricoloră pe cap, directorul Liceului ”Korosi Csoma Sandor” și cei doi adjuncţi au fost sancţionaţi de ISJ Covasna.

 

De asemenea, după ce a fost făcută reconstituirea celor petrecute la școală în 15 martie, pentru ”gestionarea defectuoasă a situaţiei în primele zile ale desfăşurării evenimentelor”, a fost sancționată și diriginta elevei. Aceasta a fost schimbată din această funcție, dar și din cea de profesor de limba română la clasa IX-a A.

 

Directorul liceului şi adjuncţii săi au fost sancţionaţi cu observaţii scrise.

 

De asemenea, ISJ Covasna va lua și alte măsuri, printre care se numără ”acordarea unei atenţii constante educării elevilor în spiritul respectării simbolurilor naţionale, a identităţii etnice şi culturale a fiecăruia, în spiritul convieţuirii normale într-un mediu multicultural, în care toleranţa şi respectul să fie primordiale”.

 

ISJ Covasna a mai dispus ”organizarea comemorărilor, a Zilei Naţionale şi a altor sărbători naţionale sau specifice minorităţilor naţionale, astfel încât elevii să aibă posibilitatea de a participa activ, indiferent de etnie sau de limba de predare” şi ”completarea Consiliului elevilor, astfel încât să fie cuprinşi toţi elevii, indiferent de etnie”.

 

ISJ Covasna consideră că orice elev are dreptul să poarte însemnele naţionale oricând şi oriunde, dacă acest drept este dublat de respectul pe care aceste însemne îl impun”, se mai arată într-un comunicat de marţi al ISJ Covasna. 

 

Sabina Elena a fost amenințată cu moartea de mai multe persoane după ce a purtat bentița tricoloră. De asemenea, ca răspuns, în mai multe orașe din țară au fost organizate mitinguri de susținere a elevei.

 

M-am săturat de extremism. Sabina Elena instigă la URĂ și nu la IUBIRE - Editorial Emanuel Ungureanu

Comentarii Facebook