Năstase a fost sunat de Ioan Rus și apoi s-a împușcat: ”Eu nu voi ajunge în arest. Voi decide singur ce am de făcut”


Jurnalistul Radu Tudor, cel care a dezvaluit faptul că Adrian Năstase s-a împușcat în reședința din strada Zambaccian, susține că pe Năstase l-a sunat Ioan Rus, ministrul de Interne, înainte de a se sinucide.

După pronunțarea condamnării cu executare pentru Adrian Năstase și restul persoanelor în dosarul “Trofeul calității”, ministrul de interne Ioan Rus l-a sunat pe fostul prim ministru pentru a se pune de acord în prinvința modalității de a-l aduce în arestul poliției. Ioan Rus i-a spus lui Năstase că există două variante care să-l ferească de imaginea unui fost prim ministru plimbat cu niște catușe la mâini prin fața camerelor de luat vederi:

a) fie se prezintă singur la sediul Direcției Cercetări Penale, arestul din Rahova, pentru a fi încarcerat

b) este trimisă o echipă de poliție la el acasă, cu geamuri fumurii, care să intre în garaj, să intre toți în mașină și să demareze spre Rahova

Adrian Nastase i-a replicat lui Ioan Rus la telefon : “Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Eu nu voi parasi domiciliul meu. E în puterea mea să decid asta”.

La insistențele ministrului de Interne ca toată procedura ridicării de la domiciliu să se desfășoare în termeni agreati de comun acord, Nastase a replicat dur: “N-are nici un rost să insiști. Eu nu voi ajunge în arest. Voi decide singur ce am de făcut”.

Din aceasta convorbire a reiesit că Adrian Năstase are de gând să-și pună capăt zilelor. De urgență a fost trimis echipajul de Poliție și o ambulanta, pentru a încerca o discuție, o prevenire a evenimentului. Ministrul de interne Ioan Rus i-a comunicat premierului Victor Ponta conținutul convorbirii cu Adrian Năstase și senzația că fostul premier e pregătit să facă un gest dramatic. Există informații încă neverificate potrivit cărora Ponta l-a sunat pe Năstase, încercând să-l convingă să nu facă nici un gest necugetat. Dar decizia fostului premier era deja luată, în urma socului psihic extrem de puternic suferit ca urmare a condamnării cu executare”, scrie Radu Tudor pe blog.

Comentarii Facebook