Cristian Preda: Demisia lui Emil Boc a venit intr-un moment de criza acuta.


Europarlamentarul Cristian Preda l-a felicitat pe Emil Boc pentru ca modul in care a renuntat la functie.

"Ca si venirea sa la putere, demisia lui Emil Boc a venit intr-un moment de criza acuta. Atunci, cauza crizei era refuzul lui Stolojan de a asuma o guvernare PDL-PSD; acum, cauza e retragerea PSD si PNL din Parlament. La fel ca si A. Nastase in vremea lui I. Iliescu sau M. Isarescu in vremea lui E.Constantinescu, Emil Boc a ales sa nu intre, ca premier, in conflict cu seful statului.

Guvernele conduse de el au fost foarte diferite si ca structura, si ca forta parlamentara: a fost mai intai, in 2008-2009, formula bicolora care avea doua treimi din voturile Parlamentului, apoi, dupa realegerea lui Traian Basescu, a venit randul unui guvern format din trei partide, guvern care a trecut de votul din Parlament doar cu ajutorul grupului minoritatilor nationale.

Criza pe care a traversat-o Romania in vremea guvernelor conduse de Boc a fost mai aspra decat primii ani ai tranzitiei. Increderea in premier s-a prabusit, iar contestarea de care a avut parte Emil Boc - inclusiv din interiorul PDL - a fost o presiune suplimentara. In mijlocul incercarilor, premierul a ramas onest si calm.

Desi l-am criticat (uneori, cu multa asprime), ma simt obligat acum sa ii multumesc pentru felul in care si-a asumat serviciul public", scrie Preda pe blog.

Boc si-a dat DEMISIA! Citeste ce a declarat UPDATE

Comentarii Facebook