Sambata 29 Februarie

Aurelia Cristea, despre demisia lui Boc: Plecarea lui Emil Boc, victoria societatii civile


Vicepresedintele PSD Cluj, Aurelia Cristea, a declarat ca demisia lui Emil Boc reprezinta victoria societatii civile.

"Demisia lui Boc reprezinta o victorie a protestatarilor din Piata Universitatii si a societatii civile din intreaga tara. Este prima victorie  a vointei politice a cetatenilor romani nemultumiti de actuala configuratie politica ce administreaza Romania, este un succes al celor ce promoveaza politica dialogului, a guvernarii participative in fata unei democratii personalizate, izolate in vreun palat guvernamental sau prezidential.

Sustinerea medicului Raed Arafat, strigatul saraciei, al revoltei fata de slaba guvernare, reformarea clasei politice si manifestatiile de strada contra proiectului RMGC au provocat acest inceput de schimbare, de reformare a relatiei politicieni – agora. Traian Basescu trebuie sa-si asume public esecul guvernarii Boc, indatorarea Romaniei, lipsa de strategii coerente de iesire din criza dar si instabilitatea politica pe care singur si premeditat a provocat-o.

Intr-un moment in care clasa politica are nevoie de sustinerea si solidaritatea societatii civile, se remarca un clivaj care fisureaza ansamblul national, iar pentru asta dumneavoastra domnule presedinte sunteti vinovat! Domnule Basescu, ati decredibilizat actul politic!", a declarat Aurelia Cristea.

"Aceasta degradare a prestigiului clasei politice romanesti este extrem de riscanta pentru supravietuirea si dezvoltarea unui sistem democratic, iar cel mai mare pericol consta in defectarea relatiei de comunicare dintre politic si civic. In momentul in care mecanismele reprezentativitatii (Parlamentul)  sunt dereglate (aparitia imorala si ilegitima a UNPR-ului, permutarile politice din teritoriu) se poate spune ca democratia nu mai este functionala. in acest context singura solutia viabila este revenirea la vointa natiunii, la o reprezentare legislativa apoi executiva echilibrata prin arma democratiei - Votul", a mai spus vicepresedintele PSD Cluj.

Aurelia Cristea cere acum demisia presedintelui Traian Basescu, care a girat coalitia de guvernamant si cabinetul Boc, iar apoi declansarea alegerilor anticipate.

 

Boc si-a dat DEMISIA! Citeste ce a declarat UPDATE

Comentarii Facebook