Corpul de control al ministrului Transporturilor nu a mai ajuns la Cluj! Silaghi a facut o vizita electorala?


Vizita de lucru a noului ministru a Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pe centura Valcele - Apahida, s-a dovedit a fi doar una electorala. Ministrul a promis ca trimite corpul de control la Cluj, dar nimeni nu a mai venit.

Promisiunea lui Silaghi cum ca luni, la Cluj, va ajunge Corpul de Control al Ministerului Transporturilor pentru a verifica ilegalitatile legate de acest proiect s-a dovedit a fi doar o promisiune.

In spatele lui Silaghi, se afla sentarul Marius Nicoara, candidat al PNL pentru Primaria Cluj-Napoca. Ministrul a venit, s-a lasat fotografia si filamt, apoi a dat interviurile de rigoare avandu-l pe candidatul USL in dreapta lui, dupa care a disparut. De la promisiuni la fapte este cale lunga.

In tot acest timp, lucrarile la soseaua de centura sunt blocate, iar alunecarile de teren au slabit zidul de protectie in al doilea loc. Potrivit specialistilor, presiunea asupra zidului va continua, iar in cele din urma acesta se va rupe, asa cum s-a intamplat in iarna.

Stiri de Cluj va prezinta, in exclusivitate, fotografii de la locul unde centura a inceput sa cedeze

La sediul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj nu s-a prezentat azi nici un inspector de la Corpul de Control al ministrului Transporturilor, semn ca promisiunea facuta de Silaghi a fost doar o apa de ploaie. Cu ocazia vizitei ministeriale, Ovidiu Silaghi a promis ca inspectorii pe care ii va trimite, la Cluj, vor ancheta modul in care lucrarile la centura au ajuns sa coste de la 60 de milioane de euro la 150 de milioane de euro.

O alta pista care trebuia verificata de inspectorii care nu au mai venit, se refera la lucrarile castigate de catre o firma din Ungaria, Vegyepszer, care a intrat in procedura reorganizarii judiciare. Langa ministru s-a aflat si reprezentantul in Romania a firmei maghiare, Stefan Covrig, care a dat asigurari ca lucrarile de consolidare si finalizare a tronsonului de 1.8 kilometru, vor fi efectuate de Vegyepszer.

Surse bine informate din cadrul DRDP Cluj ne-au declarat ca firma din Ungaria nu poate sa inceapa lucrarile pentru ca nu are resursele financiare pentru a face acest lucru. "Ei sunt in procedura reorganizarii. Toata lumea le cere bani si nu vad de unde sa aiba resursele necesare sa se apuce de treaba la Centura Valcele - Apahida. Noi am solicitat daune de 30.000 de euro pe zi pentru nefinalizarea lucrarilor la timp. In plus, s-au solicitat si daune pentru reparatiile propriu-zise. Firma Keler din Austria, care era chemata in garantie, nu ne-a comunicat daca lucrarile vor incepe si daca vor fi de acord sa preia ei lucrarile de consolidare", a spus un oficial al DRDP Cluj.

 

 

 

 

Comentarii Facebook