Ioan Rus susține că guvernul tehnocrat este un experiment nereușit

 

Ioan Rus, fost ministru la Interne și la Transporturi, care a demisionat după o declarație jignitoare pentru românii care lucrează în străinătate crede că guvernul de tehnocrați este ”un experiment nereușit”.

 

Dacă ne uităm în cartea de istoriei, de-a lungul timpului popoarele și-au delegat putetrea către cineva. S-a inventat și activitatea parlamentară. Totdeauna puterea a fost delegată. Țara și poporul nu poat fi conduse din stradă. De vreo 200 de ani puterea e delegată prin vot partidelor  politice. În niciuna din aceste delgări nu o să găsiți tehnocrați. Din start premisa unui experiment nereușit parcă ar fi mai mare decât premisa unui experiment reușit. O îndoială o putem avea încă de la început în privința unui astfel de guvern”, a declarat Ioan Rus la Realitatea TV. 

 

Eșecul acestui guvern a fost că n-a vrut nimeni să-l schimbe. Partidele nu și-au propus să schimbe acest guvern. În consecință acest guvern putea să aibă un act de guvernare extrem de eficient. Totuși rezultate nu sunt. Totuși experimentul acesta nu poate fi unul reușit, și nimeni nu a încercat lucrul acesta. E o chestiune de echipă, de decizie colectivă. Aici nu am o explicație de ce rezultatele nu sunt mai bune decât ce au pus ei pe masă în acest moment”, a mai spus Ioan Rus.

 

Ioan Rus spune că acum este un simplu membru al PSD și că după demisie lucrează la propriile proiecte.

 

Am o sumă de proiecte legate de activitatea profesională, lucrez și asta îmi ocupă tot timpul”, a explicat Ioan Rus.

 

Ioan Rus, despre romanii ce muncesc in strainatate: Pentru 1.500 de euro salariu, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă”

Comentarii Facebook