Luni 30 Noiembrie

Corina Crețu ”mustrată” pentru că a criticat Guvernul: A ieșit din limita e mandat


Europarlamentarul Maria Grapini consideră că, după părerea sa, Corina Creţu a ieşit din limita mandatului de comisar european atunci când a criticat Guvernul.

Am spus că, după părerea mea, doamna Corina Creţu a ieşit din limita de mandat în critica directă făcută Guvernului, mai ales Guvernului din propria ţară, pentru că nu o să găsiţi un alt comisar care în alte state să tragă public de urechi Guvernul. Dacă vrei să transmiţi o informaţie, te duci la un dialog oficial cu Guvernul”, a declarat europarlamentarul, potrivit MEDIAFAX.

Grapini a ţinut să spună că o apreciază pe Corina Creţu, însă întrebată fiind ce părere are despre declaraţiile acesteia, a răspuns că, din punctul său de vedere, aceasta a ieşit din limita de comisar, ”pentru că nu intri în amănunte publice într-un stat, pentru că tu, ca şi comisar, trebuie să te comporţi echidistant cu toate guvernele şi cu toate statele membre”.

De asemenea, în opinia Mariei Grapini ”un comisar nu poate să fie mai apropiat sau mai îndepărtat de un guvern, chiar dacă e guvernul ţării sale, ci are obligaţia să fie echidistant faţă de toate guvernele”.

.

Comentarii Facebook