Corina Crețu: Europarlamentarii PDL nu își dau seama cât rău fac României


Europarlamentarul din partea PSD Corina Crețu a vorbit la Cluj despre alegerile europarlamentare. Aceasta susține că una dintre cele mai mari probleme o ridică cei din PDL care, susține europarlamentarul, ”nu realizează cât rău fac României”.

Crina Crețu a dezvăluit care sunt principalele obiective ale PSD-ului pentru alegerile pentru Parlamentul European.

Alegerile europarlamentare sunt primul test pentru noi de când am venit la guvernare și este foarte important să obținem un scor cât mai mare. Dupa cum stiti, noi ne-am propus să obținem 35% la alegerile parlamentare, dar speranța noastră este să obținem mai mult de atât la nivel de țară.

Ca europarlamentar sper ca această campanie să nu fie dominată numai de certurile noastre interne. Sper să evidențiem importanța Parlamentului European. Cred că nu exagerez cu nimic atunci când spun că Bruxelles este cea de-a doua capitală a României și de aceea este important să avem acolo oameni pregătiți”, a declarat Corina Crețu.

Europarlamentarul PSD spune că una dintre cele mai mari probleme o reprezintă parlamentarii din partea PDL, care distrug imaginea României. Aceasta a dat-o drept exemplu pe Monica Macovei.

În ultima perioadă am avut probleme cu colegii nostri din PDL, care spun că atacă Guvernul, dar nu își dau seama cât rău fac României și cetățenilor români, pentru că ei sunt cei care suferă. Ei sunt cei care au denigrat în primul rând România în ultimii ani. Doamna Macovei a propus inclusiv în 2012 aplicarea articolului 7, care înseamnă suspendarea dreptului de vot și a oricărei finanțări.

Am mulți colegi în Parlament care mă întreabă doamna Macovei cum mai dă ochii cu cetățenii după această propunere”, a mai precizat Crețu.

Corina Crețu a precizat că scopul PSD-ului la Parlamentul European este de a crește numărul socialiștilor la nivelul european și pentru a-l vota pe Martin Schulz drept președinte al Comisiei Europene.

De asemenea, reprezentanta PSD în PE a anunțat că PSD și PNL vor merge separat la aceste alegeri, însă fără să existe o luptă directă între cele două partide.

Noi am decis, la nivel central, ca PSD și PNL să meargă separat. De altfel, noi vom merge cu UNPR și PC, care sunt aliații noștri firești. Bineînțeles și liberalii vor fi la guvernare. Mergem împreună separat.Suntem parteneri în guvernare, suntem parteneri în Parlamentul European și sper că vom avea o campanie civilizată”, a mai spus europarlamentarul.

Comentarii Facebook