Autonomia Transilvaniei blamată de un europarlamentar la Cluj: ”Este inadmisibil așa ceva”



Europarlamentarul din partea PSD Corina Crețu a discutat, în cadrul unei conferințe de presă de la Cluj, despre problemele cauzate de cererea pentru autonomie în Transilvania a lui Laszlo Tokes.

Corina Crețu a declarat că trebuie adoptată o atitudine mai fermă împotriva persoanelor care atacă fundația statului român. Aceasta a anunțat că a inițiat procedura de retragere a ordinului Steaua României lui Tokes pentru că nu poate fi de acord ca ”un membru al uneia dintre cele mai înalte distincții ale statului român să conteste chiar integritatea statului”.

Săptămâna trecută domnul europarlamentar austriac Molzer și-a exprimat solidaritatea și susținerea pentru domnul Laszlo Tokes. Tocmai de aceea cred că trebuie să avem o atitudine foarte fermă și față de cetățenii care emigrează în România, dar și față de cetățenii români care ne atacă din interior, pentru că după cum știți domnul Tokes este cetățean român, a fost ales în Parlamentul European de cu voturile cetățenilor români.

Cred că este inadmisibil ca PDL și președintele Băsescu să nu ia măsuri la atacurile sistematice pe care acesta le aduce la adresa românilor. Eu am fost cea care a inițiat procedura de retragere a ordinului Steaua României domnului Tokes pentru că am considerat că nu pot fi de acord ca un membru al uneia dintre cele mai înalte distincții ale statului român să conteste chiar integritatea statului, să formuleze propuneri si acțiuni chiar fundația statului român”, a mai spus parlamentarul.

Cu ocazia celebrării Micii Uniri, europarlamentarul a făcut un apel către președintele României pentru a lua o decizie în privința lui Laszlo Tokes.

Având în vedere faptul că suntem în 24 ianuarie, aș face un apel la președintele Băsescu, să ia o decizie în legătură cu domnul Tokes.

Nu înțeleg de ce domnul Băsescu evită să ia o decizie. A trecut mai bine de o jumătate de an de la declarația domnului Tokes în care cerea protectorat pentru transilvania. Trebuie spus foarte clar că nu putem accepta așa ceva și este foarte periculos faptul că, uitați un europarlamentar din Austria, inspirat de domnul Tokes, a cerut săptămâna trecută Bucureștiului să sprijine autonomia Transilvaniei. Acesta este solidar cu domnul Tokes în demersul său pentru solicitarea autonomiei Transilvaniei”, a mai spus europarlamentarul PSD.

Corina Crețu i-a îndemnat pe toți politicienii să facă un front comun pentru a-i opri pe cei care atentează la integritatea statului unitar român.

Din acest punct de vedere cred că ar trebui să fim, indiferent de culoarea noastră politică, foarte fermi și să avem o atitudine de condamnare a celor care aduc atingere statului național unitar român”, a punctat Corina Crețu.

Comentarii Facebook