Tribunalul obligă Spitalul Județean de Urgență Cluj să reia concursul pentru funcția de manager. Claudia Gherman: „e o decizie de etapă”.


Fostul manager al spitalului județean din Cluj, Petru Șușcă, a obținut câștig de cauză la Tribunalul Cluj. Instanța a dispus reluarea concursului pe post pentru funcția de manager a Spitalului Județean de Urgență Cluj. 

Tribunalul Cluj a anulat în parte rezultatul verificărilor dosarelor de înscriere pentru concursul de manager al spitalului județean din Cluj, care a avut loc în 5 mai anul trecut. ”Anulează în parte rezultatul verificării dosarelor de înscriere publicat de către Comisia de Concurs la data de 5 mai 2021 în ceea ce îl priveşte pe reclamant, prin care reclamantul a fost declarat respins în etapa verificării dosarului de înscriere din cadrul concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca”, se arată în decizia instanței, citată de actualdecluj.ro.

Petru Șușcă a depus o plângere, după ce acum un an, a fost respins pentru postul de manager pentru că planul de management prezentat la concurs avea cu două pagini mai mult decât prevedea regulamentul. Decizia poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, la Tribunalul Cluj. 

În ce privește decizia care a fost luată de Tribunalul Cluj, în cursul zilei de ieri, este o decizie de etapă, care a fost luată de o instanță pe fond și care sigur dă și posibilitatea de recurs, astfel încât deocamdată nu ne putem pronunța pe baza ei”, a declarat Claudia Gherman, actualul manager al Spitalului Județean de Urgență Cluj, pentru Știri de Cluj.

Administrația spitalului nu se poate pronunța deocamdată, pentru că nu a primit documentul oficial de la Tribunalul Cluj. Managerul precizează că personalul spitalului își execută atribuțiile în mod obișnuit.

Nu simt nicio disensiune în rândul colectivului, suntem într-o perioadă extrem de activă, în plin val 5 de pandemie, în care trebuie să reacționăm la această provocare și în același timp suntem în plină desfășurare a concursului de angajări la Spitalul Județean, a personalului de care avem nevoie pentru a lupta cu pandemia, toți colaboratorii își desfășoară normal activitatea, personalul nu are de ce să fie afectat direct”, spune Claudia Gherman.

A fost decizia dânsului și probabil este o decizie care se îndreaptă împotriva instituției”, mai adaugă managerul SCJU, precizând că nu vrea să se pronunțe pe baza deciziilor personale luate de fostul manager. 

Comentarii Facebook