Cordoș le cere lui Boc și Tișe să deblocheze urgent proiectul Tetapolis! Candidatul PSD la CJ Cluj: „E o soluție pentru criza din IT” - (P)


Criza din IT se manifestă și în Cluj, unde ultimele luni au venit cu un val de concedieri. Alexandru Cordoș, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Cluj spune că una dintre soluțiile pentru stoparea crizei este deblocarea urgentă a proiectului Tetapolis, parcul științific fiind blocat de ani de zile din cauza birocrației administrației locale, dar și județene. 

„La Cluj-Napoca astăzi este o administrație ineficientă, fără viziune. De 20 de ani ni se promit centuri metropolitane și tot felul de proiecte eșuate. Dar astăzi vreau să vorbesc despre o altă criză, cea din IT. IT-iștii pleacă din Cluj, companiile de IT pleacă din Cluj. Sunt bine cunoscute firmele care deja au disponibilizat sute de angajați. Din păcate, ne așteptăm la mii de disponibilizări în perioada imediat următoare. Nu s-a întâmplat niciun dialog în ultimii doi ani de când se știa de acest lucru între autorități și companii. Nu s-a întâmplat niciun dialog nici acum, autoritățile județene, autoritățile locale nu au avut acest dialog”, a declarat Alexandru Cordoș.

Deblocarea proiectului Tetapolis - soluția PSD pentru stoparea crizei IT din Cluj

„În urmă cu 10 ani, eu în calitate de senator împreună cu alți colegi, am gândit un proiect, un parc industrial, Tetapolis, așa după cum îl cunoașteți. Printr-un proiect am transferat Consiliului Județean 10 hectare de teren pe Tăietura Turcului pentru un parc tehnologic de inovare și cercetare, unde urma să fie 7 hectare acoperite cu clădiri, aproximativ 70-80.000 de mp: hale, birouri pentru IT. De ce? Pentru a reloca tot ceea ce înseamnă IT, pentru costuri mai mici. Din păcate, acesta este astăzi blocat în PUZ-uri, PUD-uri, în birocrația atât al lui Boc, cât și al lui Tișe. Eu le cer și lui Boc și lui Tișe să deblocheze de urgență acest proiect pentru că el poate fi una dintre soluții alături de noul institut de cercetare AI al UTCN”, a mai punctat Alexandru Cordoș.

Cordoș i-a cerut ministrului Digitalizării să includă în viitoarele strategii de dezvoltare și acest proiect, care ar fi fost blocat doar pentru că poartă „sigla Partidului Social Democrat”. 

Parcul Științific și Tehnologic TETAPOLIS își propune să contribuie la statutul Clujului de punct de cercetare și inovare, precum și de producție de înaltă tehnologie. Astfel, realizarea acestui parc tehnologic ar fi un pas important în modernizarea Clujului și impunerea acestuia ca și centru al tehnologiei.


Acest articol este unul publicitar al PSD, oferit în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. Cod mandatar CMF: 21240002

Comentarii Facebook