Copiii de pe o strada din Cluj se joaca sub amenintarea unui copac care sta sa cada. RADP a refuzat sa-l taie pe motiv ca "il tine iedera"

Mai multi copaci de pe strada Bizusa, din Cluj-Napoca, au fost rupti de furtuna de acum doua saptamani. Unul dintre copaci a fost indoit si acum se apleaca amenintator peste aleea unde se joaca cei mici si pe unde trec oameni. Angajatii de la RADP spun, insa, ca nu prezinta pericol.

 

Arborele respectiv, nu este intr-un parc izolat, ci este chiar pe aleea din fata blocului pe care circula toti locatarii pentru a intra in locuinte. In acelasi timp, copacul este si la intrarea in locul de joaca din fata blocului unde stau mai ales copii cu varste intre  3 si 6 ani.

 

Locatarii se plang ca atunci cand bate un vant mai puternic copacii se inclina si exista riscul sa cada putand lovi locatarii care vor sa intre in bloc.

 

"La furtuna de acum doua saptamani au fost rupti ambii copaci de la scara mea. S-au rupt in doua si au cazut pe aleea de la intrarea in bloc. Si erau drepti nu erau inclinati ca asta" spune Marius S.

 

O doamna de la etajul intai ne povesteste ca atunci cand e vijelie arborele din fata balconului se unduieste amenintator . "De fiecare data cand e furtuna iau copilul din camera lui sa doarma in sufragerie pentru ca mi-e teama ca s-ar putea sa-i cada acest copac in camera"

 

Locatarii spun ca angajatii de la RADP au venit, au vazut si... au plecat. Ei au indepartat doar trunchiurile rupte de furtuna, dar  nu au taiat si copacul inclinat justificand ca a crescut iedera pe el si "il tine iedera".

 

Explicatie FOTO: In cateva dintre fotografii puteti vedea cum cativa metri mai incolo, chiar langa acest copac un altul a fost doborat la pamant la ultima furtuna.

 

 

 

Comentarii Facebook