Miercuri 24 Aprilie

Controlorii RATUC au luat pe sus un copil, dar doi romi au SCĂPAT! Un clujean a luat MĂSURI - FOTO

 

Un caz care l-a determinat pe un clujean să reacționeze s-a petrecut miercuri, 12 martie, într-un autobuz al RATUC. 

 

În jurul orelor 15:10, am urcat in troleibuzul 25 din statia de pe "Memo" spre Marasti. La Regionala s-au urcat 2 controlori de bilete CTP. S-au controlat biletele calatorilor, insa un copil cam la 15 ani si 2 tineri , etnici romi, o fata si un baiat nu aveau bilete asupra lor. 

 

In statia ”Somesul” copilul a fost coborat de catre controlorul din imagini ,iar cei doi tineri etnici romi, nici nu au fost bagati in seama de acesta si au plecat linistiti fara sa priveasca inapoi. Nu am rezistat si l-am atentionat pe respectivul controlor, ca sa nu faca discriminare, adica cei doi romi sa calatoresca linistiti fara bilet si sa nu fie sanctionati, iar copilul imbracat mai bine sa fie sanctionat cu amenda. 

 

Acesta mi-a reprosat ca nu este treaba mea si ca daca il fotografiez, ma va da in judecata. Acum stau si ma intreb, eu am dreptul sa calatoresc fara bilet???

 

Sau doar etnicii romi au voie sa o faca ???? Colegul lui spunea ca le este teama de ei si nu vor probleme. Oare dl. director Neag stie, sau participa tacit la favorizarea etniei rome ????”, ne-a scris un cititor.

 

Conform unor surse, controlorii Companiei de Transport Călători Cluj (ex RATUC) au primit o directivă de a-i trata preferențial pe etnicii romi, știindu-se că aceștia nu au venituri, de cele mai multe ori.

 

 

Dacă ați surprins un incident care poate devei o știre, puteți trimite imagini pe adresa office@stiridecluj.com sau pe rubrica ”Fii reporter!”.

Comentarii Facebook