Consiliul Judetean Cluj aloca peste 13 milioane de euro in Parcul Industrial Tetarom I

 

Vicepresedintele CJ Cluj, Alexandru Coroian, a prezentat un top efectuat de revista Bloomberg, in care Romania ocupa locul 32, in privinta puterii economice, inaintea unor tari precum Cehia, Noua Zeelanda, Mexic, Israel, Turcia, Rusia si Brazilia.

Coroian a anuntat ca institutia pe care o reprezinta va contribui la imbunatatirea ratingului Romaniei cu inca aproximativ 13 milioane de euro, printr-o investitie care va fi semnata marti, cand va alea loc urmatoarea sedinta a CJ.

Investitia va fi realizata in cadrul Parcului Industrial Tetarom I si presupune amenajarea unor cladiri de birouri, ridicarea unui incubator de afaceri, extinderea retelelor de apa si canalizare si realizarea unei hale de productie.

Jumatate din costul total al acestui proiect destinat imbunatatirii efortului de atragere a investitorilor, va fi acoperit prin fonduri structurale, iar 50% din bugetul Consiliului Judetean.

"La Cluj am semnat contractul cu Bosch, iar saptamana viitoare vom pune in discutie si contractul pe care il vom semna cu De Longhi. Toate acestea vin in contextul in care, miercuri, FMI a aprobat cea de-a 5-a transa pentru Romania. 505 milioane de euro, alocare ce face ca sumele totale aflate la dispozitie in caz de dificultate sa ajunga la 2 miliarde de euro. Este un semnal cat se poate de bun, alaturi de faptul ca reusim sa ne finantam foarte bine de pe pietele internationale, lucru care nu face decat sa imbunatateasca mediul macroeconomic. Costul fortei de munca si gradul de integrare economica raportat la economia globala sunt cele mai apreciate lucruri in ceea ce priveste Romania", a spus Coroian, la conferinta de vineri.

Comentarii Facebook