Consilierul ”scandalagiu” Dorel Secară a amenințat cu bătaia un jurnalist. Ludovic Orban a oprit incidentul



La şedinţa de azi de la Consiliul Judeţean Cluj un consilier judeţean de la PNL a vrut să îl bată pe jurnalistul Tiberiu Fărcaş.

Potrivit martorilor, jurnalistul i-a reproşat consilierului judeţean Dorel Secară de la PNL, faptul că are un limbaj aproape suburban şi că modul în care s-a adresat secretarului judeţului este unul incalificabil.

Tiberiu Fărcaş susţine că incidentul a fost aplanat doar de intervenţia lui Ludovic Orban care a sărit şi l-a calmat pe consilierul Secară.

Contactat, jurnalistul Tiberiu Fărcaş ne-a trimis pe adresa redacţiei punctul său de vedere în care descrie în mod detaliat incidentul.

"Aş dori să fac o serie de precizări legate de ceea ce eu calific ca un incident cu totul neplăcut în care am fost parte.

1. Am participat la sedinta Consiliului Judetean care se anunţa incendiară, ţinând cont de intenţiile declarate ale noii alianţe PNL-PD de a schimba majoritatea şi conducerea în CJ în calitate de cetăţean, şedinţa fiind una PUBLICA. Nu doar eu, ci orice cetăţean de pe raza judeţului Cluj, are DREPTUL să participe, lucru greu de înţeles de unii consilieri judeţeni, din păcate.

2. Nu am participat în calitate de jurnalist Ziua de Cluj, la acest ziar domeniul politic si administrativ este acoperit de un alt jurnalist, veteran si el, ca si mine. Sunt doar un colaborator extern la Ziua de Cluj, pe probleme culturale, să se ştie bine asta.

3. Am participat în calitate de reporter vechi, pasionat de spaţiul public, interesat de ceea ce se întâmplă în oraş şi judeţ. Nimeni nu poate bloca un ziarist şi un cetăţean să participe la o şedinţă publică, din contră aş spune. Am făcut un live text pe Facebook, pentru că eu utilizez reţeaua Facebook, mulţi mă citesc acolo.

Şedinţa era de maxim interes public dovadă că de la centru a venit domnul Ludovic Orban, care a avut o atitudine senzaţională pentru care îi mulţumesc.

4. Domnul consilier judeţean Secară Dorel a avut în opinia mea un comportament hilar şi suburban în această lungă şedinţă de consiliu judeţean. În 19 ani de presă nu am asistat, la sutele de şedinţe la care am fost la un comportament de nivelului domnului Secară Dorel. A jignit-o pe secretara Consiliului Judeţean într-atât (o ştiu pe doamnă doar din ziare), încît femeia a părăsit şedinţa. Asta spune tot. Numai am ce adăuga. Cu mari intervenţii a revenit.

5. Am avut o dispută verbală într-o pauză, cu domul Secară Dorel, reproşându-i nivelul extrem de jos la care a dus discuţia. De la un liberal am pretenţii la eleganţă dar din păcate nu e cazul la domnul Secară. Disputa a fost aprinsă, nu contest că am sărit şi eu calul, dar o pun pe seama tesiunii care a fost în şedinţă. Polemica a continuat la ţigară, foarte aprinsă, când într-adevăr Secară Dorel a urlat la mine că în ce calitate în critic, că mi-am depăşit condiţia de cetăţean şi jurnalist, că nu am nici un drept să îl critic sau lua la rost. L-am contrazis şi s-a apropiat ameninţător spre mine. Nu m-a lovit.

6. Ne-a despărţit Ludovic Orban şi alţi câţiva liberali tineri. Orban s-a prezentat şi am dat mâna cu el.

7. După încheierea şedinţei, i-am întins mâna lui Secară şi mi-am cerut scuze dacă l-am jignit. A refuzat categoric să dea mâna cu mine şi a continuat să mă acuze. Martor e domnul vicepreşedinte Mihai Seplecan.

8. E în fişa reporterului să fie presat, atacat, ameninţat. Nu mă simt intimidat de consilierul judeţean Secară şi nu mă voi lăsa niciodata intimidat. Per total regret incidentul. Dar domnul respectiv nu are nimic din eleganţa liberală....", a declarat jurnalistul Tiberiu Fărcaș.

Ştiridecluj.ro aşteaptă şi punctul de vedere al consilierului Dorel Secară.

Comentarii Facebook