Consilierul județean PP-DD Cluj, Axente Husar, a fost ofiţer de Securitate! - VERDICT al Instanței

 

Consilierul judeţean din Cluj, Axente Husar (PP-DD), a fost lucrător al Securităţii, potrivit unei sentințe a Curţii de Apel Bucureşti.

 

Hotărârea a fost dată pe 16 octombrie 2013 și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Conform CNSAS, Axente Husar a avut gradele de locotenent (1987-1988), locotent –major (1988-1989) în cadrul IJS Cluj- Serviciul Municipal de Securitate Turda.

 

Principala lui misiune ar fi fost de supraveghere a Doinei Cornea. ”Lt- maj. Husar îi indică sursei să relateze de urgenţă orice infomaţie legată de Doina Cornea. În plus, îl dirijează pe lângă elemente sectante şi care fac propagandă religioasă. Precizăm că reţeaua infomativă reprezintă principalul mijloc al muncii de securitate. De aceea, precopuparea centrală a ofiţerilor care lucrează cu reţeaua infomativă o reprezintă sporirea capacităţii acesteia. Astfel, se urmărea formarea unei reţele valoroase, cu largi posibilităţi d einromare, bine amplasată în mediile şi problemele ce interesează organelle de securitate, cum este cazul în speţă”, precizează specialiştii CNSAS.

 

Axente Husar a mai coordonat și o rețea privind supravegherea Autobazei 06 Turda, ”deoarece există elemente protestatare”. Ţinta era şeful Autobazei, ”deorece fusese semnalat cu rude în străinătate”, iar Husar este acuzat de CNSAS că a violat dreptul la viaţă privată a celor urmăriţi informativ.

 

Consilierul Axente Husar de la PP-DD Cluj îşi plătea informatorul pentru informaţiile "valoroase"

Comentarii Facebook