Întâlnire de taină pe Aeroportul din Cluj. Rareș Criste, bănuit în dosarul MITĂ la Hidroelectrica, s-a întâlnit cu şeful unui SERVICIU SECRET

 

Scandalul mitei de 2.8 milioane de euro se învârte în jurul clujeanului Rareş Criste, membru al unei loje masonice din oraş, conduse de un celebru medic neurolog din Cluj-Napoca. 

 

În scandalul de mare corupţie, firma Energon Power Gas, administrată de Rareş Criste, a depus o ofertă de cumpărare de energie electrică de la bursă, în valoare de 1,15 miliarde de lei. La această ofertă doar Hidroelectrica putea să răspundă favorabil şi doar dacă membrii Consiliului de Conducere şi-ar fi dat acordul. Din acest consiliu de conducere făceau parte şi cei doi înalţi funcţionari arestaţi pentru luare de mită şi complicitate la dare de mită, respectiv  Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, şi Ioan Mihăilă, consilier al ministrului Economiei.

 

DNA a cerut arestarea celor doi oficiali şi au mulţumit ofiţerilor SRI pentru suportul informativ acordat în acest dosar de mare corupţie. Asta înseamnă că SIPI nu a avut nici cea mai mică contribuţie în acest dosar.

 

Evenimentul Zilei a dezvăluit, în ediţia de miercuri, că administratorul firmei din Cluj, care a oferit mita de 2.8 milioane de euro a avut o întâlnire misterioasă, chiar cu şeful Serviciului Independent de Protecţie Internă, secretarul de stat Gelu Oltean.

 

În timp ce toată lumea era atentă la scena inaugurării noii piste de aterizare - decolare a Aeroportului clujean şi la aterizarea primului avoion, într-un colţ, pierdut printre oficialităţi, se aflau doi ofiţeri de la ”Doi şi un sfert”. Unul dintre ei era chiar şeful acestui Serviciu, secretarul de stat Gelu Oltean, subordonat direct primului ministru Victor Ponta. După ce avionul TAROM a aterizat în siguranţă, pasagerii au coborât rând pe rând fiind premiaţi cu o diplomă de onoare, scrie EvZ.

 

Printre ei era şi milionarul Rareş Criste, administratorul firmei Energon Power & Gas, cel despre care se spune că a pus la cale mituirea celor doi oficiali arestaţi, Eugen Brădean, directorul în cadrul Hidroelectrica şi Ioan Mihăilă, consilier al ministrului Economiei, Constantin Niţă. 

 

Discret, aşa cum s-a purtat şi până acum, Rareş Criste a ocolit mulțimea, oprindu-se în dreptul SIPI, Gelu Oltean, cu care a dat mâna în semn de salut. Cei doi au făcut apoi câţiva paşi împreună, timp în care Gelu Oltean a vorbit mai mult în şoaptă. Apoi Rareş Criste şi-a continuat drumul spre ieşirea din Aeroport, fără a fi oprit de nimeni ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Este posobil ca Gelu Oltean să se cunoască mai demult, aceştia fiind clujeni, iar întâlnirea de pe Aeroport să fi fost întâmplătoare. Eeste însă, posibil şi ca ”dosarul Hidroelectrica”, să fi fost şi sub supravegherea agenţilor secreţi de la Interne. Cert este faptul că Gelu Oltean este un apropiat al fostului şef de la ”Doi şi un sfert” Virgil Ardelean, originar din Cluj.

 

Piesa lipsă din dosarul de mare corupţie

 

Deşi Brădean şi Mihăilă au fost arestaţi de o săptămână, DNA nu a făcut nicio referire la calitatea oficială pe care Rareş Criste, administratorul firmei Energon, o are în acest dosar, denunţător, martor sau inculpat. 

 

Avocatul George Toniuc, din Baroul Bucureşti, care îl apără pe fostul director Eugen Brădean susţine că şi el că lipsa unei calităţi oficiale a lui Rareş Criste în acest dosar reprezintă un mare mister: ”Nu a apărut nimicîn dosarul penal legat de Rareş Criste. Apare doar numele societăţii Energon, din Cluj, dar nu a apărut nimic legat de numele lui Rareş Criste. Există doar un singur autodenunţ, cel semnat de domnul Remus Vulpescu”, a spus Toniuc.

 

Afacere de familie

 

Noi informaţii, mai dezvăluie EvZ, continuă să iasă la iveală despre misteriosul Rareş Criste. Deşi nu mai este acţionar la firma Energon Power & Gas, EvZ a aflat că Alin Ardelean, fiul lui Virgil Ardelean, este în continuare angajat la Societatea Energon Power & Gaz. Salariul pe care Alin Ardelean îl încasează este de aproximativ 10.000 de lei. Societatea administrată de Rareş Criste are 12 angajaţi. Printre aceştia se mai regăseşte Ligia Părăian, fosta soţie, cu care are împreună un copil.

Comentarii Facebook