Consilier local Florești: Strada Eroilor este pistă de încercare pentru vitezomani. Vrem limitatoare de viteză


Consilierul local Marius Daniel Bitică a solicitat montarea de limitatoare de viteză de tipul ”speed bumpere”, pentru a limita viteza în comună. Primarul Bogdan Pivariu i-a spus că se lucrează, alături de Poliția Rutieră.

Eu am cerut identificarea străzilor cu potențial de producere a accidentelor. Strada Eroilor este pistă de încercare pentru unii șoferi. Acolo erau speed bumpere montate și se putea ieși. Se circulă cu 100 - 120 km/h”, a spus consilierul.

Bumperele de pe strada Eroilor au fost ridicate la solicitarea CTP Cluj, care avea costuri mari pentru că treceau peste ele și aveau avarii”, a spus primarul Bogdan Pivariu.. 

Acesta a mai precizat că soluția este realizarea de treceri de pietoni supraînălțate.

Acele bumpere trebuie avizate de Poliția Rutieră. Am luat legătura cu cei de la Poliție, care nu sunt adepții bumperelor, pentru că acolo unde sunt apar cereri de a fi scoase.

Am găsit alte soluții. Sunt anumite treceri de pietoni care pot fi supraînălțate, iluminate, care vor atrage atenția șoferilor că trebuie să reducă viteza. 

Cei de la Poliția Rutieră au venit cu pistolul radar mai multe zile unde au fost probleme și acolo s-a diminuat viteza cu care se circulă. Este în atenția noastră, dar lucrurile trebuie dezbătute cu mai multe instituții”, a spus Bogdan Pivariu.

Comentarii Facebook