Duminica 28 Aprilie

Emil Boc, locul trei în țară ca popularitate. Florin Cîțu, pe care l-a susținut, e ultimul


Primarul Clujului, Emil Boc, este pe locul trei în România ca popularitate, după Alexandru Rafila li Marcel Ciolacu, se arată într-un sondaj Avangarde.

Medicul Alexandru Rafila, parlamentar PSD, este pe primul loc în topul popularităţii, urmat de Marcel Ciolacu şi de Emil Boc (24% au spus că au o părere bună). Florin Cîțu, premierul susținut de Boc, e pe ultimul loc în top, peste el fiind Ludovic Orban, al cărui loc l-a luat în fruntea PNL.

Klaus Iohannis a coborât de pe locul 3 luna trecută, pe locul 6, după Raed Arafat şi George Simion. Dacian Cioloş, Dan Barna, Ludovic Orban, Nicuşor Dan şi Rareş Bogdan sunt în a doua jumătate a clasamentului, care se încheie cu Florin Cîţu, scrie News.ro.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, scorurile obţinute ar fi - PSD-40% (faţă de 37% luna trecută), PNL - 17% (faţă de 20% luna trecută), AUR - 14%, USR - 13%, UDMR - 5%, iar PMP nu ar realiza pragul de 5% pentru intrarea în Parlament.

La întrebarea ”În continuare vă vom citi o listă de politicieni şi personalităţi din România. Vă rugăm să ne spuneţi ce părere aveţi despre fiecare în parte” oamenii au avut trei opțiuni: părere bună, părere proastă, nu am auzit de el, nu răspund.

Pe primul loc se află deputatul PSD Alexandru Rafila, cu 30%. Rafila este urmat de Marcel Ciolacu - 25%, Emil Boc - 24%. Preşedintele Klaus Iohannis, aflat pe locul al treilea la precedentul barometru, coboară pe locul 6, cu 14 % cotă de încredere, comparativ cu 28% în urmă cu o lună. Şi premierul Florin Cîţu este în scădere, cu o cotă de încredere de numai 7%, faţă de 14% în septembrie.

Sondajul a fost realizat în perioada 17 - 26 octombrie, pe un eşantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.

sondaj.png

Comentarii Facebook