Conservatorii clujeni: Daniel Buda, Vasile Soporan si Petre Calian au cheltuit 750.000 de euro numai cu "excursiile parlamentare de placere"


Conservatorii clujeni ii acuza pe deputatii Daniel Buda, Vasile Soporan si Petre Calian au cheltuit 750.000 de euro numai cu "excursiile parlamentare de placere" in primele 8 luni ale anului.

Ancuta Puscas, presedintele Organizatiei de Femei a Partidului Conservator Cluj (OFPC), a declarat ca in timp ce femeile sunt amenintate cu reducerea concediului de crestere a copilului, parlamentari clujeni, si nu numai, se lafaie pe banii publici.

"Partidul Conservator se opune categoric oricarei intentii de a reduce perioada de acordare a indemnizatiilor de la doi ani la un an si sustine mamele afectate de masurile Guvernului Boc prin reprezentarea lor in instanta, fara pretentii financiare, de catre avocatii PC", a declarat Ancuta Puscas.

Presedintele OFPC Cluj sustine ca Emil Boc ar putea sa obtina banii pe care vrea sa ii "sustraga din fondul concediului de maternitate" din bugetul Presedintiei, al Parlamentului, al Guvernului si al autoritatilor centale. "Poate sa fie redus cu pana la 50%, la care se adauga inclusiv salariile parlamentarilor, sumele forfetare si cheltuielile de bunuri si servicii. Alte sume pot fi recuperate prin scaderea numarului de functionari personali ai Robertei Anastase, in conditiile in care la cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor sunt angajate 10 persoane, platite din bani publici, iar la Biroul de Relatii cu Publicul, 43 de persoane", a mai afirmat Ancuta Puscas.

Lidedul femeilor din PC Cluj a mai propus ca "parlamentarii sa renunte la plimbarile in afara tarii. Deputati precum Daniel Buda, Vasile Soporan, Petre Calian si altii, care nu au nici o relevanta in relatiile parlamentare externe sa renunte la 'excursiile parlamentare de placere', avand in vedere ca numai in 8 luni ale anului 2010 au cheltuit pentru aceste deplasari inutile peste 750.000 RON", a mai spus Ancuta Puscas.

PC Cluj a mai anuntat ca va sprijini in instanta toate mamele care vor sa dea in judecata Guvernul Boc.

Comentarii Facebook