Comisiile Senatului au aprobat impunerea certificatului verde pentru angajații de la stat


Comisiile juridice şi de sănătate din Senat au aprobat proiectul care va impune certificatul verde pentru angajații de la stat din cadrul anumitor instituții. 

Bugetarii vor trebui să fie vaccinați sau să se testeze pe bani lor.

Certificatul verde COVID va atesta îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: trecerea a cel puţin 10 zile de la vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2; trecerea prin boală şi încadrarea între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu acest virus şi rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate 72 ore) sau antigen rapid (48 de ore).

Proiectul prevede că personalul din cadrul unităţilor sanitare publice şi private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi unităţilor subordonate, precum şi din cadrul laboratoarelor de analize medicale, este obligat să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19.

În plus au fost adăugați și bugetarii din cadrul unităţilor de asistenţă medicală profilactică şi curativă şi persoanele fizice care activează ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale şi de medicamente.

Adrian Streinu-Cercel a spus că în lege ar trebui trecuți și cei care au trecut prin boală ca asimptomatici nu este reglementată în lege.

Comentarii Facebook