Comisia de sistematizare a circulatiei in Cluj-Napoca! VEZI unde vor fi montate praguri de sol, treceri de pietoni si noi sensuri unice


Primaria Cluj-Napoca va supune in dezbatere publica, joi, 9 februarie, de la ora 11.00, in cadrul Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulatiei, propunerile privind noile sensurilor unice, montarea pragurilor de sol sau a unor treceri de pietoni.

 

Clujenii care doresc sa isi exprime pozitia de aprobare sau dezaprobare, in legatura cu aceste propuneri, o pot face joi, 9 februarie, de la ora 11.00.

 

Infiintarea de noi treceri de pietoni pe urmatoarele strazi:

 

Bartok Bela si Frantz Liszt, strada Campului nr. 39 in zona Gradinitei Tandarica, strada Republicii si Ion Mincu, strada Fericirii si Pod Locomotivei, strada Paul Ioan capat - zona primei statii RATUC, strada Bobalnei si Bulgarilor, strada Miksath Kalman si Nicolae Iorga, strada Nicolae Iorga si Amos Francu, strada Albac - in zona Politiei Rutiere si strada Constanrin Brancusi si Septimiu Albini.

Instituirea sensurilor unice de circulatie, cu luarea in evidenta de locuri de parcare, pe urmatoarele strazi:

- Rene Descartes - sensul propus fiind dinspre str.Ceahlau spre str.Republicii
- Caraiman – sensul propus fiind dinspre str.Rene Descartes spre str.Ciresilor
- Jean Jaures - sensul propus fiind dinspre str.Simion Balint spre str.Maramuresului
- Iancu de Hunedoara
- Gheorghe Dima – pe tronsonul cuprins intre str.Tatra si Observatorului, sens de urcare
- Pasteur - pe tronsonul cuprins intre str.Gh.Dima si str.Castanilor- sens dinspre Gh.Dima spre sensul giratoriu de la intersectia cu str.Castanilor
- Piata Fraternitatii- latura estica , sens dinspre str.Ariesului spre str.Baladei
- Piata 14 Iulie-  anexa 15. Instituirea sensurilor unice de circulatie in Piata 14 Iulie pe laturile vestice ( intre Al.Vlahuta si Bela Bartok) si estica (intre Traian Grozavescu si Octavian Goga). Prin aceste sensuri unice, circulatiile in  intersectiile Al.Vlahuta - George Enescu –latura vestica a pietei 14 Iulie (locatie in care s-au intamplat accidentele din ultima perioada), respectiv Traian Grozavescu -Octavian Goga- latura estica a pietei 14 Iulie  s-ar simplifica, fiind mai usoara asigurarea conducatorilor autovehiculelor care circula  pe strazile fara prioritate. in situatia relizarii sensurilor unice, statia RATUC de pe latura vestica se va reloca pe latura sudica.
- Cojocnei- tronsonul cuprins intre str.Dejului si aleea auto intre nr.4 si 93-97, sensul propus fiind dinspre str.Dejului
- Bulgarilor - sensul propus fiind dinspre str.     Campul Painii spre str.Bobalnei
- Ariesului  tronsonul cuprins intre Bd. N.Titulescu si str.Actorului, sensul propus fiind spre N.Titulescu
- Aviator Badescu – pe tronsonul cuprins intre str.Alba Iulia si str.Avram Iancu, sensul propus fiind de coborare spre Str. Avram Iancu
- Teleorman  pe bucla din jurul nr. 55
- Acad. David Prodan - sensul propus fiind dinspre str.Horea spre str. Decebal
- Ravasului, sensul unic propus fiind de coborare spre Calea Floresti
- Ciobanului, sensul unic propus fiind de coborare spre Calea Floresti
- Mehedinti- pe tronsonul cuprins intre str.Campului si aleea Retezat, sensul propus fiind dinspre str.Campului,
- C.Brancoveanu tronsonul cuprins intre str.Ariesului si Diaconul Coresi- sensul propus fiind dinspre str.Ariesului spre strada Crizantemelor
- Diaconu Coresi- sensul propus fiind dinspre str.Albac spre str.Heltai

Amplasare praguri de sol din asfalt pe urmatoarele strazi

- str.Cocorilor
- Campului- zona de case
- Baisoara zona liceului Lucian Blaga
- Luceafarului
-C.A.Rosetti
- Eugen Ionesco- zona in curs de modernizare
- Baladei – spre intersectia cu str.Venus
- Gr.Alexandrescu# Agricultorilor (zona gradinitei Dumbrava minunata)
- Alverna - zona gradinitei de la nr.63
- Mehedinti- zona trecerii de pietoni de la nr.76
- Iancu de Hunedoara
- T.Turcului
- Sanatoriului- 2 buc.- zona scolii Emil Isac
- Arges- zona liceului Nicolae Balcescu
                                                                              
Propuneri ale/ pentru RATUC

- infiintarea unei statii de transport in comun pe Bd.21 decembrie 1989 inainte de intersectia cu str.Joliot Curie, pe sensul de mers spre cart. Marasti.
- infiintarea unei linii de transport in comun pe str.Mehedinti, in situatia in care se aproba sensul unic de circulatie,  anexa 22 .
        
Modificari in ceea ce priveste prioritatea de trecere in unele intersectii.

-Modificarea drumului cu prioritate de la intersectia str.Lacramioarelor- Alverna in sensul, anexa 34, acordarii prioritatii pentru circulatia pe str.Alverna. Propunerea are la baza solicitarile locuitorilor din zona care reclama numeroasele tamponari care au loc
            
Modificari ale reglementarilor actuale de circulatie , inclusiv reorganizarea spatiilor de circulatie si parcare.

- in vederea fluidizarii traficului, propunem interzicerea virajelor la stanga de pe Bd.N.Titulescu pe aleile si stazile adiacente ( interzis virajul stanga apre aleea intre nr.35-37, platforma de parcare intre nr.39-43, aleea Godeanu, str.Bistritei), urmand ca intoarcerile sa se realizeze pe la sensurile giratorii de la intersectiile cu str.Septimiu Albini si L. Rebreanu. In plus, se propune luarea in evidenta de locuri de parcare, majoritar pe partea carosabila si doar pe o zona restransa partial si pe trotuar,  anexa 35.
- Luarea in evidenta de locuri de parcare pe partea carosabila pe str.Andrei Muresanu, pe tronsonul cuprins intre str.Zriny si Brasov, pastrand  circulatia in dublu sens, anexa 36.
- Inversarea sensului unic de circulatie pe str.Petre Ispirescu, solicitarea venind din partea locuitorilor acestei strazi  , anexa 37.
   
Amenajarea unor intersectii ca sensuri giratorii

- Intersectia  de la monumentul Horea, Closca si Crisan - str.Dragalina, E.Grigorescu, O.Goga
- Intersectia str.Tabacarilor, Portelanului, Paris

Comentarii Facebook