Comisarul European pentru cultură, tineret și sport va vizita Clujul în 2015

 

Comisarul european pentru Educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, va vizita Clujul în toamna acestui an. 

 

Primarul Emil Boc a făcut o vizită oficială la Bruxelles, la invitația European Youth Forum, iar acolo s-a întâlnit cu Tibor Navracsics, care a acceptat invitația de a participa în toamna anului 2015 la evenimentele din cadrul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului

 

Săptămâna aceasta am efectuat o vizită la Bruxelles, la invitația European Youth Forum, cea mai reprezentativă organizație de tineret din spațiul european. 

 

Statutul de Capitală Europeană a Tineretului aduce Clujului o vizibilitate fără precedent la nivelul structurilor europene și oportunități reale de a contribui la dezvoltarea politicilor de tineret care pot avea un impact semnificativ la nivel local. 

 

În cadrul vizitei de la Bruxelles din data de 6 mai 2015, am avut o întâlnire cu dl. Tibor Navracsics, Comisarul european pentru Educație, cultură, tineret și sport. Am discutat despre proiectele realizate și pe care le avem în vedere la Cluj-Napoca pentru implicarea tinerilor în dezvoltarea comunității, despre potențialul programelor sub egida titlului de Capitală Europeană a Tineretului și i-am adresat o invitație la evenimentele pe care le pregătim în perioada septembrie-octombrie 2015 la Cluj-Napoca. Comisarul european a acceptat invitația de a veni la Cluj în a doua parte a acestui an”, a declarat primarul Emil Boc.

 

S-a mai discutat și despre proiectele de bugetare participativă implementate la Cluj-Napoca începând cu anul 2013 și ”rolul orașelor câștigătoare a titlului de Capitală Europeană a Tineretului în rețeaua europeană au fost alte două puncte importante în agenda discuțiilor”.

Comentarii Facebook