”Coloana infinitului” pe 21 Decembrie 1989 - Trafic de coșmar în Mărăști: ”Clujul nu mai e oraș pentru mașini”


O fotografie realizată de la înălțime arată cât de aglomerat este Bulevardul 21 Decembrie 1989 la orele de vârf. Fotografia a fost realizată miercuri, 26 aprilie, la ora 16.30.

Bulevardul 21 Decembrie 1989 a fost modernizat anul trecut, când a fost și îngustat. Primarul Emil Boc a fost întrebat despre acest lucru și a spus că municipiul Cluj-Napoca nu este orașul mașinilor. 

Direcția Clujului este plecată din Gară. Dacă pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 mai dărâmăm patru clădiri, să mai facem două benzi de circulație, acele benzi vor fi la fel de pline și la fel se va claxona în trafic, vom înghiți mai multe gaze de eșapament și vom ajunge în spitale.

Nu e popular ce spun, dar viitorul mașinii nu mai este viabil. Mașina se folosește pentru deplasările în afara orașului, să te duci în weekend, în deplasări neesențiale, dar pentru viața de zi cu zi, alternativele trebuie să fie mersul pe bicicletă, cu transportul în comun, combinat cu mersul pe jos sau cu forme de sharing. 

Lumea a plecat de mult în altă direcție. Noi nu putem rămâne în urma istoriei. Orașele care s-au bazat pe mașină au rămas codașe în istorie. Orașele care au trecut la alternativa la mașină sunt orașele viitorului”, a explicat Emil Boc. 

Un clujean a făcut cu taxiul din cartierul Gheorgheni până pe Tăietura Turcului o oră și 25 de minute: Boc e corigent!

Întrebat pentru ce mai plătește un clujean impozit, dacă nu are unde folosi mașina, edilul a spus că: ”90% din timp mașina stă într-un loc. Calculați timpul în care folosiți mașina. Vreți în continuare să avem oameni în spitale de boli generate de poluare? Mașinile nu sunt sfinte. Aduc poluare. Asta este realitatea! Ați văzut cum arată Piața Blaga, Napoca și Petru Maior. Ne place că arată bine, că are o dimensiune verde, nepoluantă, europeană, că suntem în rând cu lumea? Dacă vrem să aducem bani europeni și să modernizăm orașul, putem face numai așa. Dorim să rămânem scufundați în mașini, în rable, în incapacitatea de a avea locuri în spitale? E plin de rable pe toate trotuarele din cartierele orașului”, a spus Emil Boc.

343429961_255791686890511_4618543849879566357_n.jpg

Comentarii Facebook