Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi construit în Florești. Bogdan Pivariu: „Astăzi sau mâine, autorizația de construire va fi emisă”


Primarul comunei Florești, localitatea unde va fi ridicat noul Spital Regional de Urgență de la Cluj, spune că astăzi sau mâine ar putea fi emisă autorizația de construcție.

Amintim că Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață desfășurată de 158 336 mp și un număr total de 849 de paturi. Investiția se ridică la aproape o jumătate de miliard de euro, din care 305 milioane provin dintr-un împrumut al Băncii Europene de Investiții.

Zilele trecute au ajuns documentele la noi. Colegii de la urbanism verifică documentația. Avizele sunt complete din ce mi-au transmis. Am ținut în permanență legătura cu cei din ministerul Sănătății și țin să le mulțumesc. Astăzi, voi intra în ședință cu colegii de la urbanism pe subiectul Spitalului Regional de Urgență și voi anunța care sunt noutățile. Probabil că în această săptămână autorizația de construire va fi emisă. Adică astăzi sau mâine. Urmează licitația de execuție a lucrărilor, pentru că proiectarea este deja făcută”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuţie. Unitatea sanitară va funcţiona ca spital de urgenţă de nivel înalt şi va fi organizat, în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap şi gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă şi copil, etc) şi va utiliza tehnologii medicale avansate.

Comentarii Facebook