Luni 5 Decembrie

CNA a amendat TVR Cluj cu 10.000 de lei pentru propagandă pro-rusă


Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat TVR Cluj cu 10.000 de lei, pentru că în emisiunea fostului director al postului, Romeo Couți, s-au prezentat informații nedemonstrate.

Consiliul a analizat raportul de monitorizare întocmit de Direcţia Control ca urmare a autosesizării privind emisiunea "Reporter special", ediţia din 13 martie, şi a decis să sancţioneze cu amendă de 10.000 de lei postul TVR Cluj (Societatea Română de Televiziune / Studioul Teritorial Cluj-Napoca/Cluj). În emisiunea respectivă invitat a fost Cozmin Gușă.

Practic, invitatul a prezentat diverse informații fără  avea probe, așa cum cere art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002: ”Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”.

Cozmin Gușă a spus că amenda este abuzivă:

E o nouă aberație. “Râsu-plânsu” cu CNA: au amendat TVR Cluj pentru că eu n-am prezentat dovezi despre cum au încercat pe vremuri americanii și francezii să mă racoleze acum peste 20 de ani. Și că nu există agenți ruși infiltrați printre refugiații ucraineni. Tot occidentul a vuit de acești agenți implicați printre refugiați. Cine a reclamat treaba cu racolarea mea? Că doar nu a venit CIA să spună să ofere Gușă dovezi! Nu, nu a venit nimeni! Vine CNA și cere CNA sau cineva cere dovezi CNA-ului! Pentru că nu au fost dovezi, nici nu pot să fie asemenea dovezi, au amendat TVR Cluj. Iar asta cu agenții ruși că n-ar exista, deși toată presa mondială a scris, vă dați seama de absurd”, a comentat Cozmin Gușă, pe pagina sa de Facebook.


Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook