Clujul vrea autobuze SF în 2022! Pe unde veți merge în autobuzele fără șofer


Clujul investește, în 2022, 37 de milioane de lei în autobuze fără șofer sau cu hidrogen, se arată în proiectul bugetului pentru acest an.

Emil Boc a subliniat că se va investi suma de 24 milioane de euro pentru cumpărarea de autobuze cu hidrogen, dar numai un milion de euro sunt alocați în 2022, destul fiind defalcați până în 2025.

Autobuzele fără șofer vor fi vedetele anului 2022

Primarul Emil Boc a pus în bugetul local pentru 2022 suma de 33 de milioane de lei. În 2021 s-a mai încercat să se cumpere autobuze fără șofer, dar firmele înscrise în licitație au fost inacceptabile.

Perioada de evaluare a ofertelor urma să se finalizeze pe 24 septembrie 2021, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Între timp, licitația a fost însă anulată din cauză că ”au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”, după cum se arată în anunțul din SEAP.

Clujul vrea maxim 14 autobuze fără șofer și cu o capacitate de minim 10.

Primarul Emil Boc a dezvăluit, la un post de radio, pe ce linie vor circula autobuzele autonome, fără șofer. Acestea vor avea linie dedicată.

Vrem să impunem, când apar autobuzele autonome, să fie o linie de la Polivalentă, zona centrală, Primărie, ANAF, Prefectură, în care să poți avea un mijloc de transport care să circule pe linie dedicată. Să lași mașina la Polivalentă, unde sunt 750 de locuri și să vii frumos în centru cu autobuzul autonom”, a precizat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook