Clujul nu va avea concert de Revelion! Boc susține că decizia este la îndemâna lui. Clujul va avea totuși mini focuri de artificii de pandemie


Clujul nu va avea focuri de artificii și concerte în noaptea de Revelion, în Piața Unirii și Piața Avram Iancu. Totuși, primarul Emil Boc a spus că va face 3 -4 focuri de artificii, pe care clujenii să le vadă din geam. 

Clujul nu va avea concert de Revelion 2022 fără impunerea certificatului COVID

Am luat decizia de a nu organiza concert de Revelion în centrul Clujului. Legea permite, dar nu ne obligă! Voi organiza concert de Revelion, dacă se va impune certificat de vaccinare, așa cum e la Târgul de Crăciun, cum este în continuare în Uniunea Europeană, așa cum va fi în continuare și anul viitor. Nu putem lua pauză de certificat verde de Revelion și să organizăm concerte, care să nu condiționeze vaccinarea. 

Îmi asum decizia nepopulară, pentru că oamenii erau obișnuiți să aibă concert de Revelion, foc de artificii în Piața Avram Iancu, cu zeci de mii de oameni prezenți. Dacă nu se impune condiția certificatului verde nu voi organiza, pentru că acest lucru stă la îndemâna mea.

Totuși, nu vom trece în 2022 fără să marcă trecerea dintre ani, dar fără să organizăm evenimente care să atragă persoane vaccinare, cu nevaccinate împreună”, a spus primarul Emil Boc.

Clujul va avea de Revelion 2022 câteva focuri de artificii mai mici, vizibile din tot orașul

Vom organiza focuri de artificii, din locuri distincte ale orașului. Locurile le vom comunica în preajma Revelionului, după ce vom obține aprobări. Vor fi locuri de unde să se vadă în cât mai multe părți ale orașului.

Nu voi solicita bani de la Consiliul Local și HCL, vom folosi resursele din sponsorizare, pentru a nu utiliza bani publici. Vom avea 3 - 4 locații din zone vizibile ale Clujului, unde oamenii se vor putea uita de acasă. Atât, mai mult nu îmi voi asuma, sub rezerva modificării legislației. Dacă se va modifica legea, vom organiza eveniment pentru cei cu certificat verde. Nu consider că este o discriminare, consider că este o formă de respect față de sănătatea publică a clujenilor. Statul are obligația să protejeze sănătatea publică a tuturor, adică să ia măsuri pentru a respecta sănătate, cu respectarea dreptului de opțiune de a nu te vaccina. Nimeni nu te poate obliga, dar statul este obligat să ia măsuri pentru protejarea sănătății publice”, a spus Emil Boc.

Cel mai probabil vor fi focuri de artificii pe Cetățuie, în Zorilor, și pe Calea Turzii. 

Comentarii Facebook