Clujul are din toamnă o școală ce poate fi dată ca EXEMPLU de eficiență energetică - VIDEO

 

 Școala Ion Agârbiceanu va fi din toamnă singura unitate de învățământ cu un avansat sistem de eficiență energetică.

 

Primăria realizează o investiție de 30 de milioane de lei la școala Agârbiceanu din Cluj-Napoca. Este vorba de o investiție care vizează 6 corpuri de clădire, dintre care 2 sunt complet noi, iar patru sunt reabilitate complet. Va fi cea mai modernă șcioală cu 56 de săli refăcute. Siunt aici pentru a mă asigura că termenul de 31 august din contract va fi respectat”, a spus primarul Emil Boc, la vizitarea școlii Ion Agârbiceanu.

 

Managerul proiectului, Ovidiu Câmpean, a afirmat că școala va fi cea mai modernă din județ și va avea 

 

Este prevăzută cu o eficiență energetică foarte mare la aceste clădiri. Școala este prevăzută cu un sistem de tratare a aerului cu recuperare a căldurii de peste 70% din aerul viciat. De asemenea, sunt prevăzute corpuri de iluminat cu leduri și placare cu un sistem de polistiren de 30 de centimetri. Toate aceste măsuri fac să fie redusă factura la energie electrică și cea de căldură cu peste 50%. De asemenea, proiectul are în vedere și achiziționarea unor echipamente IT și calculatoare, servere și table interactive. Vor fi cumpărate peste 1000 de piese de mobilier și 700 de corpuri pentru dotarea cabinetelor școlare și a laboratoarelor”, a declarat Ovidiu Câmpean, managerul proiectului.

 

Pe durata lucrărilor școala a funcționat pe trei schimburi. ”Cea mai mare cadou este că din septembrie este să eliminăm acest inconvenient. Dacă am avut absențe la școală, aceasta a fost din cauza condițiilor. După terminarea lucrărilor, lucrurile vor reveni la normal”, a spus directorul școlii.



Comentarii Facebook