”Clujul a fost construit pentru căruțe, nu pentru mașini!”. Dan Tarcea, ”secundul” lui Emil Boc: ”Blocurile nu le mai putem mișca din loc”


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat, la Radio Cluj, că infrastructura Clujului este limitată, pentru că orașul a fost făcut pentru căruțe, nu pentru mașini.

Moderatorul emisiunii l-a întrebat ce facem cu numărul redus de locuri de parcare, iar Dan Tarcea a explicat că sunt foarte multe mașini, pentru orașul a fost făcut pentru căruțe.

Anul trecut sunt peste 3000 de locuri de parcare care au fost atribuite. Suntem un oraș în care în 1990 am avut 30.000 de mașini, iar în 2022 am avut 200.000 de mașini înmatriculate la Cluj. Cam asta este diferența de mașini.

Orașul ăsta a fost construit nu pentru mașini, a fost un oraș construit pentru căruțe. A fost un oraș construit pentru alte mijloace de transport și azi trebuie să facem față cu infrastructura pe care o avem între blocuri, pentru că blocurile nu le mai putem mișca. 

Dacă la toate construcțiile noi am impus condiția de a avea un loc de parcare, minim un loc de parcare la un apartament, dacă este până la 100 de metri pătrați. Înainte de 1990 era un loc de parcare la 6 apartamente, cam asta era diferența. 

Să ne aducem aminte de anul 2000, câte mașini erau la scară și câte sunt astăzi. Dacă erau o mașină la 3 - 4 -5 apartamente, azi avem aproape 2 mașini la fiecare apartament. 

Viitoarele PUZ uri prevăd și locuri de parcare, locuri de joacă pentru copii, astfel încât pe viitor infrastructura să poată face față la solicitările pe care le avem”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.

Foto: Dan Bodea

Comentarii Facebook