Viceprimarul Dan Tarcea: Au fost cinci ani de muncă aproape în fiecare zi, pentru licitația Centurii Metropolitane a Clujului


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a explicat că licitația pentru primul tronson al Centurii Metropolitane va fi lansată în luna ianuarie 2023.

În luna ianuarie vom da drumul licitației primului tronson al Centurii Metropolitane. Este vorba despre conexiunea Clujului cu Spitalul Regional de Urgență (acesta încă nici nu a fost licitat), urmând ca pe perioada următoare să finalizăm caietele de sarcini și pentru celelalte două tronsoane. 

Este un proiect foarte așteptat și greu de realizat, pentru că au fost cinci ani de muncă aproape în fiecare zi, pentru acest obiectiv”, a spus Dan Tarcea, la Radio Cluj. 

Primarul Emil Boc declara în 22 decembrie 2022 că a primit finanțare pentru Centura Metropolitană, iar primul tronson va fi licitat în prima parte a anului 2023.

Primul tronson mic va fi scos la licitație chiar în luna ianuarie, care vizează accesul la Spitalul Regional de Urgență. Trebuie finalizat înaintea spitalului, după care și celelalte tronsoane vor fi scoase la licitație. CE a aprobat varianta finală a programului de transport iar Centura Metropolitană apare ca proiect finanțat. Avem finanțarea asigurată prevăzută în programul de transport aprobat de CE, un miliard de euro în prima etapă și 400 de milioane de euro în a doua etapă.

Lucrurile nu se fac pentru mâine sau poimâine, ci se fac pentru sute de ani înainte. Puteam să nu facem nimic, să spunem că nu e treaba noastră ci a Guvernului. Alte primării asta fac, să facă Guvernul. Noi din 2017 am insistat să facem noi. Am preluat noi, am făcut documentația, ne-am asociat și acum suntem în faza în care scoatem primul tronson la licitație”, a explicat primarul Clujului, la Napoca FM.

Primul tronson va începe din Florești și va ajunge în Apahida. Într-o fază ulterioară se va face și tronsonul Gilău (autostrada Transilvania) -  Florești.

Comentarii Facebook