Clujenii spun că e prea mult ”beton” în viitoarea bază ”La Terenuri”, din Mănăștur. Nimeni nu răspunde - VIDEO


Primarul Emil Boc a prezentat pe contul de Facebook o simulare video cu viitoarea bază ”La Terenuri”, din Mănăștur, iar clujenii spun că se va folosi prea mult beton, iar zonele verzi vor fi prea puține. Nimeni nu le-a răspuns, pentru că primarul nu intră în dialog pe Facebook cu oamenii, mesajul fiind unidirecțional.

Cam prea mult spatiu betonat, de ce nu se amenajează un parc cat mai natural, cu pământ si alei/ zone pietonale cat mai prietenoase cu mediul? Păcat sa se acopere cu asfalt suprafețe asa mari de teren”, a comentat Livia Tămas.

Daca lumea e multumit, felicitari! Un parc mall pentru sportivi... probabil ca asta este viitorul in anumite locuri. In filmare se vede 3 specii de copaci, bune si asta”, a scris și Nicolas.

Va ramane la faza de proiect ca si AquaPark de langa Parcul Sportiv Gheorgheni? Momentan in oras nu ai spatii verzi aproape deloc,daca iei in calcul numarul mare de locuitori”, a mai comentat și Cătălin.

Oamenii îl întreabă pe primar și de ce se aprobă blocuri fără spații verzi, situație valabilă în majoritatea imobilelor nou construite în Cluj-Napoca.

Nimeni nu le-a oferit detalii acestor clujeni, fiind postată o prezentare generală a proiectului, de către angajații de la marketing, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Proiectul pentru reamenajarea zonei ”La Terenuri” din cartierul Mănăștur al municipiului Cluj-Napoca, după modelul Bazei sportive Gheorgheni, continuă astfel cu studiile necesare implementării lucrărilor în teren, la care lucrează arhitecți, peisagiști, specialiști în iluminat și alți experți.

Noul obiectiv se va desfășura pe o suprafață de aproximativ 4 ha și ia în calcul în primul rând nevoile persoanelor care locuiesc în cartier, pe baza dezbaterilor și discuțiilor publice avute până acum de primărie, alături de societatea civilă, experți și cetățeni.

În ceea ce privește etapele următoare, după aprobarea studiului de fezabilitate și a PUZ-ul în Consiliul Local al municipiului urmează licitația de proiectare și execuție.

Experții subliniază că proiectul urmărește conectarea și accesibilizarea zonei de pe ambele părți ale pârâului Calvaria.

Ne dorim să le oferim clujenilor o zonă de agrement pentru toate vârstele și o bază sportivă modernă, la ultimele standarde. În cadrul etapelor de proiect pentru zona ”La terenuri” sunt incluse în continuare dezbateri și consultări publice, pentru a ne asigura că investiția se pliază pe nevoile comunității, luând în considerare spațiul disponibil și alte componente specifice ale proiectului”, scriu angajații Primăriei Cluj-Napoca pe contul primarului Emil Boc.

Proiectul este prezentat virtual, dar stadiul este incipient. Nici măcar nu a fost aprobat studiul de fezabilitate, iar pentru licitație și execuție mai trebuie câțiva ani buni.

Video/Sursă: simulare video zona „La Terenuri” Mănăștur via ArhiBox

Comentarii Facebook