Luni 30 Ianuarie

Boc: O treime din flota transport public este electrică


Primarul Emil Boc a precizat că o treime din flota transport public este electrică, dar a spus că acest lucru nu este de ajuns. 

Cluj-Napoca are oportunitatea de a fi un oraș conectat la viitor, având inovarea ca element central de dezvoltare. Tehnologia din spatele vehiculelor electrice evoluează constant, odată cu creșterea preocupării pentru mediul înconjurător. La Cluj-Napoca, în sistemul de transport public există în circulație, pe lângă tramvaie și troleibuze, 21 de autobuze electrice, nepoluante. În prezent o treime din flota de transport public este electrică, iar obiectivul municipalității este ca în viitor întregul sistem de transport public să fie ecologic. De asemenea, căutăm și alte soluții pentru a diminua emisiile produse de traficul rutier de pe raza municipiului, precum amplasarea de stații publice de încărcare pentru vehicule electrice sau oferirea de licențe de taximetrie exclusiv pentru mașini electrice. 

Clujul are avantajele competitive și capacitatea să utilizeze evoluția tehnologică din domeniul mobilității pentru o comunitate dezvoltată și echilibrată”, a spus Emil Boc, la cea de-a 3-a ediție a Electric Drive.

Sondaj de opinie

Cluj-Napoca mai este un oraș ieftin?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook