Duminica 28 Aprilie

Clujenii se PLÂNG de ”minunatul parc” al Tineretului, inaugurat recent! Nu sunt parcări și grupurile sociale sunt închise - FOTO


Clujenii au luat cu asalt Parcul Tineretului, inaugurat recent de Primăria Cluj-Napoca, și s-au lovit de probleme și lucruri făcute fără niciun plan.

Parcul Tineretului din Iris nu are parcări suficiente

Duminica 17.04.2022. Ora 15.00. Lume multă și grupurile sociale erau închise. Nu era niciun coș de gunoi în tot parcul. Strada Voroneț a fost asaltată de mașini, trotuarele ocupate, parcări la intrare în parc dinspre voronet = 0. Oraș de 5 stele - ultima fiță de parc, dar condiții zero”, ne-a relatat un clujean care a vizitat parcul.

O altă persoană s-a arătat dezamăgită de locul unde e amplasat parcul. 

Am vizitat entuziasmat noul parc al Clujului. Mult spus al Clujului, pentru ca nu e chiar în Cluj… e undeva pe dealurile de lângă Cluj.

Am mers cu mașina, desigur, pentru ca nu eram sigur de locație. M-am simțit însă suuuuuper norocos ca mai erau 2 din cele 10 locuri de parcare libere.

Nu la fel de norocos am fost când am plecat. Îmi fac mea culpa acum: a trebuit sa trec peste linia continuă. Sunt curios care e soluția lor de a pleca din parcare. M-am tot întrebat de ce acolo parcul. Nu am vrut sa cred ca are legătură cu ansamblul lui Udrea din zona (cel cu telecabina, desigur), nu, nu am vrut sa fiu malițios. Cred ca e un exemplu de bune practici: cum sa faci infrastructura înaintea blocurilor. Recunosc și faptul ca nu am reușit sa-l vizitam tot, dar am promis sa revenim. Și asta înainte de a doua inaugurare, pentru ca nu poate fi una singura. Dincolo de faptul ca nu e terminat, nu ne stricăm cutumele. Una peste alta, e minunat ca ai însă un loc unde sa te plimbi. Nu vezi mare lucru, dar macar este un nou parc. Sper sa nu-i ia prin surprindere soarele de vara, pentru ca locuri cu umbra nu prea am văzut și… vara nu-i ca iarna, sau cum era?”, a scris un alt clujean.

Ați vizitat Parcul Tineretului, cum vi se pare?

La începutul lunii aprilie, s-a deschis cel mai nou parc din municipiul Cluj-Napoca, denumit „Pădurea Clujenilor” sau „Parcul Tineretului”. Cu o suprafață de 21 ha, mai mare decât cea a Parcului Central „Simion Bărnuțiu”, Pădurea Clujenilor este situată pe Bulevardul Muncii, în zona cartierului Iris. 

Parcul este unul recreativ, un loc unde clujenii își pot petrece timpul liber conectându-se cu natura, un loc unde copiii se pot juca în voie fără să fie perturbați de hărmălaia orașului, un loc unde bicicleta este cel mai bun mijloc de transport. 

VIDEO - S-a deschis cel mai mare parc din Cluj-Napoca, „Pădurea Clujenilor”. Cum arată cele 21 ha de spațiu verde

Comentarii Facebook