Clujenii scapa de umilinta de a umbla cu FARASUL si MATURA dupa cainii lor


Dublarea amenzilor pentru clujenii care nu strang dejectiile dupa cainii lor si obligativitatea de a avea o matura si un faras au fost prevederile proiectului dezbatut de consilierii locali. Initiativa nu a trecut.

Proiectul a fost scris ca urmare a zecilor de plangeri depuse de clujeni, care au reclamat dejectiile din spatiul public si prezenta cainilor de talie mare fara botnita.

"Cetatenii considera ca motivul principal ar fi cuantumul mic al amenzilor care nu au mai fost ajustate din 1996 si nu-i descurajeaza pe unii insotitori ai cainilor. Acestia nu isi indeplinesc obligatia de a avea in dotare pe timpul plimbarii o matura mica, un faras, pungi PVC si manusi in vederea colectarii dejectiilor si a depozitarii lor la cel mai apropiat punct gospodaresc sau cos de gunoi", se arata in proiectul pus pe masa consilierilor locali.

Consilierul local PNL, Manuel Chira, a contestat necesitatea majorarii amenzilor stabilite printr-o hotarare a CL in 1996.

"Este o completare foarte sumara din punctul meu de vedere. Sunt posesor de caine de 25 de ani si cunosc foarte bine obiceiurile celor care merg cu cateii la Colina sau in alte zone, si aceasta completare este foarte sumara. In primul rand vreau sa zic ca sunt de acord cu cei care isi lasa nesupravegheati cainii care murdaresc spatiul public sa fie amendati si sunt de acord si cu purtarea botnitei la rasele care sunt mai periculoase. Insa niciun posesor de caine nu va merge cu lopatica si farasul dupa el la plimbare cand va iesi cu cainele afara. Asta nu mi se pare normal", a spus chirurgul Emanuel Chira, consilier local PNL.

Primarul interimar, Radu Moisin, a propus ca pentru cainii de talie mica sa nu fie nevoie de botnita.

"Eu v-as propune sa renuntam la botnita pentru cainii mici cum ar fi canisii sau pechinezii, pentru ca rade lumea de noi. Ramane sa discutam aceasta problema si, la fel si cu cea pe care a sesizat-o si domnul Chira, care spune ca nu este normal ca omul sa aiba la el farasul atunci cand iese la plimbare, ci e de ajuns sa aiba manusile si pungile PVC", a spus Radu Moisin, primarul interimar.

Proiectul a fost amanat pentru o viitoare sedinta.

Daca proiectul trecea, amenzile ar fi urmat sa fie cuprinse intre 300 si 2.500 de lei, fata de sanctiunile stabilite in 1996, cu valori cuprinse intre 15 si 100 de lei.

 

Cluj: Amenda de 2.500 de lei daca nu strangeti dejectiile cainilor! Vezi si alte modificari

Comentarii Facebook