Clujenii reclamă că iluminatul public din oraș este pornit prea târziu. Ce spune Emil Boc

 

Clujenii de plâng de faptul că iluminatul public în oraș este pornit prea târziu seara și este oprit foarte devreme dimineața. 

 

Iluminatul public este pornit foarte tarziu seara si este oprit foarte devreme dimineata, astfel ca posibilitatea producerii accidentelor este foarte mare. In aceasta perioada a anului se intampla ca orele in care circula lumea spre si dinspre serviciu sa coincida cu rasaritul si respectiv apusul soarelui si daca esti sofer si din fata vin masini cu farurile aprinse (asa cum de altfel e normal) nu mai vezi pietonii care trec strada. Daca trec regulamentar pe la trecerea de pietoni, atunci e bine, pentru ca oricum trebuie te asiguri suplimentar, dar daca trec prin loc nemarcat, deja se manifesta (pietonii) ca niste sinucigasi”, ne-a relatat un cititor. 

 

Daca e ceata sau carosabilul e ud e si mai grav. Mai demult existau senzori de lumina care porneau/opreau automat iluminatul, dar acum presupun ca se uita cineva la ceas si executa operatiunea manual. Desi apreciez grija primariei pentru cheltuieli, consider totusi ca trebuie ca primaria sa aiba grija si de viata (sau libertatea, dupa caz) a oamenilor”, a mai adăugat clujeanul.

 

Primarul Emil Boc a spus că a mai primit această întrebare și a adresat-o mai departe forurilor competente din Primăria Cluj-Napoca. ”Și eu am întrebat care este situația și mi s-a răspuns că nimeni nu apasă pe un buton pentru a pornit iluminatul public. Sistemul este automatizat și se reglează în funcție de lumina de afară. Voi mai întreba o dată să vedem care este problema”, a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook