Clujenii de pe strada Mozart susțin că nu mai pot intra în curți din cauza lucrărilor de pe Calea Turzii

 

Clujenii care locuiesc pe strada Mozart au redactat o petiție online prin care cer Primăriei să identifice soluții pentru ca ei să poată avea acces la proprietăți, lucru afectat de lucrările de pe Calea Turzii. 

Sunt afectați cei care locuiesc pe străzile W.A. Mozart, Carmen Silva, Nicolae Colan și Matyas Matyas.

 

Prevederea Str. Calea Turzii cu spatiu verde continuu pe mijlocul străzii este de natură să ne îngreuneze de o maniera substantială accesul la proprietățile noastre întrucât în viitor vom fi nevoiți să străbatem 4 km în plus atunci când vom dori accesul dinspre oras pe str. W.A. Mozart, neputând efectua virajul la stânga pe sensul de urcare(al Str. Calea Turzii). Astfel, vom fi nevoiți fie să străbatem distanța de la intersecția str. Calea Turzii cu W.A. Mozart pâna la sensul giratoriu de la ieșirea din municipiu și retur, fie să străbatem distanța până la intersecția str. Buna Ziua cu str. Trifoiului, loc în care s-ar putea efectua manevre de schimbarea sensului de mers (varianta identică ca distanță - 4km, cu cea descrisă anterior)

 

Precizăm de asemenea că str. W.A.Mozart este la o distanta de 2,5 Km fata de Teatrul Național din Cluj-Napoca si 3 Km fata de Primaria Cluj-Napoca, centrul de interes pentru noi fiind zona centrală, partea de Vest și de Nord a Municipiului, locații în care avem serviciile, școliile, și toate instituțiile la care dorim acces”, se arată în petiția online.

 

Oamenii solicită Primăriei Cluj-Napoca să dispună ”în cel mai scurt timp posibil, dat fiind faptul că lucrările de reabilitare a Str. Calea Turzii avansează, toate măsurile pentru facilitarea accesului nostru fără obstrucționare pe Str. W.A. Mozart. Menționăm că Str. W.A. Mozart este publica și în patrimoniul Municipiului Cluj-Napoca. Prin întreruperarea la intersecția Str. CaleaTurzii cu str. W.A. Mozart a spatiului verde prevazut a se realiza (pe mijlocul Str. Calea Turzii, eventual crearea unui sens giratoriu), se va facilitata accesul la proprietățile noastre, în caz contrar fiind nevoiți să parcurgem distanțe suplimentare considerabil de mari, din rațiuni/motive absolute aberante. În acest fel se va realiza o legătură, firească și necesară în perspectivă, între Str. CaleaTurzii ,Str. Nicolae Draganu, Str. C. Nottara și Str. Trifoiului”, se mai arată în documentul citat.

Comentarii Facebook