CLUJ: UE ne da 48 de milioane de euro pentru inchiderea rampelor de gunoi, dar sefii CJ Cluj se impiedica in licitatii VIDEO


Consiliul Judetean (CJ) Cluj a anuntat ca Uniunea Europeana a aprobat o finantare de 48 de milioane de euro pentru inchiderea rampelor de gunoi din judet. Licitatiile sunt, insa, blocate in instanta.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a anuntat ca proiectul de dezvoltare a unui centru de management integrat al deseurilor, o adevarata fabrica de gunoi, a fost aprobat de Uniunea Europeana. "Am primit finantarea care se ridica la 48,46 de milioane de euro. Este un pas important pentru ca acesti bani insemna o contributie infima din partea judetului, circa 2%, iar restul de 80% reprezinta finantare de la Uniunea Europeana, iar 18% de la bugetul de stat", a precizat Alin Tise.

Presedintele CJ Cluj a mentionat, insa, numai cu jumatate de gura faptul ca licitatia pentru realizarea depozitului integrat de deseuri din zona Pata Rat, punctul cel mai important al intreg proiectului, este blocat in instanta din cauza unor deficiente. Una dintre firmele care a participat la licitatie a contestat adjudecarea contractului de catre firma Hidroconstructia, pe motiv ca documentele depuse la dosar nu erau complete.

"Avem probleme cu aceasta licitatie, dar asteptam acum motivarea sentintei Curtii de Apel Cluj, pentru a vedea ce trebuie sa facem mai departe. Este foarte probabil ca licitatia sa nu fie reluata, iar comisia de licitatie sa reevalueze ofertele, dupa ce vor fi indeplinite toate punctele dispuse de catre instanta", a mai afirmat Alin Tise.

Proiectul finantat de catre Uniunea Europeana presupune inchiderea rampelor de gunoi din judet si infiintarea unor statii de transfer a deseurilor la Huedin, Gherla si Mihai Viteazu (n.red. pentru zona Turda si Campia Turzii).

De asemenea, va fi construit la Cluj-Napoca un depozit central, unde deseurile vor fi sortate si reciclate. "Vor fi achizitionare si echipamente pentru depozite si echipamente pentru transportul deseurilor de la statiile de transfer. Urmeaza ca in a doua jumatate a anului sa licitam si contractul privind administrarea statiei de sortare a gunoaielor de la Cluj-Napoca, dar si contractul de transport a deseurilor", a mai spus Alin Tise.

 

Vezi si...

Hidroconstructia va construi "Fabrica de gunoi" a judetului Cluj - VIDEO

Alin Tise merge pe urmele mesterului Manole! Licitatiile se "darama" una dupa alta

Comentarii Facebook