Cluj - Toți elevii din zona metropolitană, care învață în Cluj-Napoca, vor călători gratuit cu autobuzele Companiei de Transport Public Cluj


Toți elevii din zona metropolitană, care învață în Cluj-Napoca, vor călători din luna noiembrie gratuit cu autobuzele Companiei de Transport Public Cluj.

Comunele cuprinse în acest proiect sunt: Aiton, Apahida, Baciu, Chinteni, Ciurila, Feleacu, Florești, Gilău, Petreștii de Jos.

”Primăria Cluj-Napoca investește constant în educație. Urmărim să sprijinim în continuare elevii și dezvoltarea sistemului de învățământ clujean în general, astfel încât fiecare copil care studiază în orașul nostru să își poată îndeplini potențialul.

Cel târziu din luna noiembrie, elevii care învață în Cluj-Napoca și locuiesc în comunele ce fac parte din Asociația Metropolitană de Transport Public Cluj vor beneficia de transport gratuit pe raza municipiului pe toate liniile urbane - la fel ca elevii cu domiciliul în Cluj-Napoca - pe lângă gratuitatea la transportul în comun pe raza localității de reședință.

Costurile pentru abonamentele elevilor din zona metropolitană școlarizați în municipiu sunt suportate de către Primăria Cluj-Napoca.

Acordarea de facilități pentru transportul public elevilor le oferă acestora atât posibilitatea de a se deplasa eficient către și dinspre instituțiile de învățământ, cât și de a se bucura de viața culturală, sportivă, socială a orașului.

În acest sens, pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local este introdus proiectul de hotărâre privind aprobarea prețurilor pentru abonamentele lunare destinate transportului elevilor din zona metropolitană a Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj (A.M.T.P.C.), școlarizați în municipiul Cluj-Napoca, practicate de către Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. Comunele cuprinse în proiect sunt: Aiton, Apahida, Baciu, Chinteni, Ciurila, Feleacu, Florești, Gilău, Petreștii de Jos”, precizează Primăria Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook