Cluj: Șefii orașului iarăși fabulează despre Aquapark. De 10 ani îl mută peste tot

 

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a pus că în Cluj-Napoca nu este niciun teren pentru a fi realizat Aquapark-ul. 

Foarte bun ar fi un Aquapark la Cluj. Căutăm variante pentru a putea amplasa un Aquapark. Am avut o variantă în Parcul Est, dar în urma consultărilor cu specialiștilor și cu opinia publică decizia a fost să nu facem acolo. Au fost multe petiții și să facem acolo cel mai mare parc al Clujului. Din păcate nu am găsit altă zonă.

Primăria Cluj-Napoca nu deține în proprietate un teren de 4-5 hectare. Suntem și într-o zonă cu dealuri, care trebui consolidate, pentru că alunecă. În Borhanci am vrut să facem un cartier de case și când am făcut studiile geo ne costau consolidările mai mult decât cartierul. Atunci am decis ca acolo să facem un hub educațional și o pădure parc. 

Vom continua să identificăm terenuri pentru un Aquapark. Nu trebuie să fie neapărat în Cluj-Napoca, ci poate să fie și la cinci, la șapte, la zece kilometri unul. Problema cea mai mare este identificarea terenului”, a declarat Tarcea, la Napoca FM.

Chinteniul vrea să facă un Aquapark

Ar fi foarte bine să poată să fie un proiect viabil în Chinteni. Noi trebuie să gândim la nivel metropolitan și nu local. Ar fi foarte bine să fie într-o proximitate de 10 - 15 km un astfel de Aquapark. (Moderator: Sprijiniți-o pe doamna primar din Chinteni să facă!) Noi sprijinim și sprijinim zona metroplitană prin crearea infrastructurii de acces acolo. Degeaba este făcut un Aquapark într-o zonă fără acces și cele câteva mii de oameni care s-ar duce nu ar avea cum să ajungă. E treaba noastră să gândim metropolitan și să facem căile de acces”, a mai spus Dan Tarcea.

Cluj-Napoca sprijină eventual transportul în comun în zona metropolitană, pentru că sistemul rutier este făcut de Primăria din Chinteni sau de Consiliul Județean. Valea Chintăului așteaptă de ani de zile o schimbare a asfaltului, dar nu s-a făcut nimic. 

Comentarii Facebook