Alo, la Cluj pe când? Leul Bihorului, Ilie Bolojan, montează GPS pe mașinile Consiliului Județean Bihor să oprească RISIPA


Consiliul Județean Bihor a decis montarea de sisteme GPS pe flota auto a instituțiilor din subordine și la societățile unde Consiliul Județean Bihor are calitatea de acționar.

Acum, toate mașinile aparatului propriu al Consiliului Județean Bihor sunt monitorizate și nimeni nu umblă în interes propriu. 

La instituțiile din subordinea Consiliului Județean Bihor și al întreprinderilor publice la care Consiliul Județean are calitatea de autoritate tutelară este libertate și haos. Vorbim despre 8 instituții publice din subordine, inclusiv Aeroportul din Oradea și la Societatea de Pază și Protecție Bihor. 

La Cluj, acest sistem nu se practică, dar și debandada este la cote ridicate.

Ilie Bolojan a concediat jumătate din angajații Consiliului Județean Bihor

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, nu este la prima măsură care îi va nemulțumi pe  bugetari. După ce a fost ales în post, în octombrie 2020, el a anunțat că va concedia jumătate dintre angajați.

Acesta a spus atunci că cei care sunt concediați nu aveau ”obiectul muncii", dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumulând 270.000 euro lunar, ba şi bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor", spunea atunci Ilie Bolojan.

Chiar asta a făcut și din economiile rezultate a finanțat lucrările la podul din Bulz.

Comentarii Facebook