Cluj: S-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al trenului metropolitan. Durează câțiva ani și se face pe linia de cale ferată care există


Trenul metropolitan la Cluj va avea stații în plus, dar totul va depinde de studiul de fezabilitate care trebuie realizat. Contractul pentru realizarea studiului a fost semnat joi, 23 aprilie, la Cluj-Napoca.

După realizarea studiului urmează licitația pentru realizarea proiectului în sine, adică totul va dura câțiva ani.

Proiectul nostru are în vedere dezvoltarea zonei metropolitane Cluj.

La trenul metropolitan avem infrastructura, avem calea ferată. Există un proiect al Ministerului Transporturilor de electrificare a liniei Cluj - Bihor, un proiect de peste un miliard de euro, care va permite viteze de deplasare mult mai mari, dacă acum facem până la Oradea 3 ore, vom face o oră și patruzeci și cinci de minute la finalul acestui proiect, în luna octombrie 2024.

Noi avem în vedere dezvoltarea județului de la Huedin la Dej, iar trenul metropolitan va permite mobilitatea forței de muncă și noi investiții. 

Între Baciu și Baciu triaj va mai fi o stație nouă, va mai fi o stație nouă la Tetarom, la Tăietura Turcului, după care va fi stația din Piața Gării, stația Clujana, și va mai fi o stație nouă la podul IRA, unde se va intersecta metroul cu trenul metropolitan. După podul IRA va veni Aeroportul, prin mutarea mult mai aproape a stației de Aeroport, astfel încât oricine să poată ajunge pe cale ferată la Aeroport. de la Huedin și Dej vei putea veni pe cale ferată până la Aeroport”, a precizat primarul Emil Boc. 

Comentarii Facebook