Metroul Cluj va avea 20 de kilometri și pornește din Florești și va fi unul de suprafață, până în Mănăștur


Clujul a început să viseze frumos și a semnat studiul de prefezabilitate pentru realizarea metroului. După acest studiu, care spune numai dacă este rentabilă o astfel de investiție, se va face un studiu de fezabilitate și apoi licitație, adică cel puțin zece ani de acum înainte. 

Primarul Emil Boc a prezentat totul ca și când ar urma licitația de execuție.

Metroul are două etape de implementare. Prima etapă este din Florești, dintr-o zonă pe care o vor stabili specialiștii, dar care să permită posibilitatea tuturor celor care locuiesc în Florești, astfel încât, trecînd pe la Spitalul de Urgență, unde va fi un nod extrem de important având în vedere acest obiectiv important, și apoi la Polus, după care metroul intră în Cluj-Napoca și vor fi stații până la Podul IRA, pe o distanță de 20 de kilometri”, a explicat primarul Emil Boc.

22.jpg

În Florești ne propunem să avem metrou de suprafață pentru că avem în proiect și centura metropolitană, în contextul în care va fi gata centura metropolitană, care vine de la autostradă și înconjoară Clujul prin Făget și ajunge la Câmpenești”, a mai spus Boc.

23.jpg

Metroul ar urma să ajungă până la Podul IRA, de unde ar face legătura cu trenul metropolitan, care duce la Dej.

Cluj: S-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al trenului metropolitan. Durează câțiva ani și se face pe linia de cale ferată care există

Comentarii Facebook