Cluj-Napoca: Așa face Brantner colectarea selectiv. Munca oamenilor pare în zadar. Tehnologia e învechită

 

În Cluj-Napoca au fost amplasate, în urmă cu mai mulți, zeci de puncte unde oamenii pot depozita deșeuri selectiv. Aceste ”clopote”, cum au fost numite, nu s-au dovedit a fi o mare afacere.

 

Un clujean care locuiește în Gheorgheni atrage atenția asupra modului în care firma Brantner, în loc să profite de munca oamenilor, colectează deșeurile din aceste ”clopote” total anormal. Conținutul este vărsat în același loc, astfel că munca de sortare va trebui repetată.

 

Domnule Primar Emil Boc! Sâmbata 23 iunie 2017, in jurul orei 9 dimineata, am fost la cumparaturi in apropiere de fostul Complex Diana, actual Expres. In fata magazinului de produse de panificatie sunt 3 containere ptr. Hirtie, Sticle si Platice / Metal, unde oameni din cartier introduc deseurile de prisos din casa. Spre surprinderea mea si altor cetateni, o camionete de la Branter, cu un sofer si un muncitor, goleau containerele cu produsle selectate, una peste alta in aceeasi masina.

 

Cetateni le selecteaza si le introduc in containere selectiv, dar cei care trebuie si sunt platiti sa le duca la rampă de gunoi tot asa nu o fac. Va rog sa luati masuri impotiva celor care nu respecta ordinele Primariei. Pentru a va fi mai usor sa depistati salariati de Brantner, va scriu si nr. masinii CJ42BSE”, a explicat Vasile Baciu, pe site -ul domnuleprimar.ro.

 

Între timp, în Florești se folosește deja o tehnologie care face singură colectarea selectivă, iar oamenii primesc și bani pentru deșeurile depuse.

 

Florești: Centru automat de colectare a deșeurilor, inaugurat în comuna Florești, pe strada Someșului - VIDEO

Comentarii Facebook