CJ Cluj va REZILIA contractul cu Kiat. Vezi motivul! VIDEO

 

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a anunţat, luni, că va rezilia contractul încheiat cu firma Kiat pentru asfaltarea a 420 de kilometri de drumuri judeţene.

Această decizie a venit, pentru că firma Kiat doreşte să meargă mai departe cu acest proiect, însă numai în condiţiile propuse de ei. Consiliul Judeţean nu este de acord cu această decizie, şi astfel asfaltarea a 420 de kilometri de drumuri judeţene nu va fi posibilă deocamdată.

"Noi am analizat acest contrat în comisia care s-a făcut la dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean. Astăzi (n.r. 3 septembrie) am primit un răspuns cum că vor să continue lucrările, dar după principiile lor. Şi atâta timp cât principiile şi datele cuprinse în caietul de sarcini al licitaţiei nu sunt respectate, noi din păcate nu putem să continuăm colaborarea. Aşa că, noi vom merge în prima şedinţă a Consiliului Judeţean care care va fi marţea viitoare şi vom cere rezilierea urmând ca Consiliul să hotărască acest lucru", a spus Horea Uioreanu.


Contractul cu Kiat pentru modernizarea a 420 de km de drumuri județene va fi reziliat

 

Uioreanu a mai precizat că, în cazul în care CJ Cluj va găsi o altă firmă, din anul 2013 vor începe lucrările.

"Noi nu mergem pe alte soluţii decât soluţiile care s-au pus în caietul de sarcini. Alte soluţii înseamnă alte preţuri şi înseamnă alte firme care au licitat. Cei care au câştigat licitaţia trebuie să respecte caietul se sarcini", a spus Uioreanu.

Contractul privind modernizarea celor 423 de kilometri de drumuri judetene a fost adjudecat de sefii CJ Cluj, în iulie 2011.

Cei 423 de kilometri au fost împărţiţi în cinci loturi, iar câştigătoare a fost desemnată Asocierea KIAT GROUP SRL, SC TEHNIC ASIST SRL, SC DAMAR CONSULT SRL. Preţurile la care ar fi lucrat aceste firme sunt mai mici şi cu 30% faţă de valorile anunţate iniţial. Contractul avea la lansarea licitaţiei o valoare maximă de 372 de milioane de lei şi a fost adjudecat cu 279 de milioane de lei.

Comentarii Facebook